Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай и ЕС във

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай и ЕС във
Коментари Харесай

Тръмп обвини Китай и Европа във валутна манипулация

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Китай и Европейски Съюз във " валутна операция " и в " наливане на пари " за конкуриране с американската стопанска система . Той добави, че Съединени американски щати могат да създадат нещо сходно с щатския $.

" Ние би трябвало да отговорим на техните валутни ограничения или да продължим да бъдем простаци , които стоят и общително следят, до момента в който други страни не престават да играят игричките си от доста години ", написа Тръмп в " Туитър ".

По-рано американският водач разгласи, че комерсиалното съглашение с Китай би трябвало " някак си да бъде наклонено " в интерес на Съединени американски щати и добави, че са възобновени договарянията с Пекин.

След коментара на президента на Съединени американски щати щатският $ потегли надолу по отношение на редица международни валути . Стойността на еврото скочи с 0,08% по отношение на $ до 1.12937 в 10.37 часа източноамериканско време. Веднага след изявлението на Тръмп еврото удари връх от 1.13115 по отношение на щатския $. Доларът се обезцени с 0,15% по отношение на йената, 0,23% по отношение на канадския $ и 0,06 по отношение на швейцарския франк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР