Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъжда със съветниците си няколко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъжда със съветниците си няколко
Коментари Харесай

Тръмп обмисля бъдещето си след Белия дом, планира инвестиции в медии

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разисква със съветниците си няколко вложения в медии и обществени прояви, които да го задържат във фокуса на публичното внимание до възможната му кандидатура за президент през 2024 година, съобщи Ройтерс.

В кратковременен проект се чака Тръмп да се включи в пропагандата в поддръжка на републиканските претенденти за сенатори в щата Джорджия, които са изправени пред втори кръг на 5 януари. Тези избори ще дефинират дали Републиканската партия ще си резервира контрола над горната камара на Конгреса на Съединени американски щати.

Тръмп обмисля и да започва нов ефирен канал или обществена медия, която да се съревновава с тези, които съгласно него са го предали и са лимитирали опциите му да комуникира директно с американците, съгласно няколко съветници.

" Мисля, че всички разновидности са на масата, от обществена медия, до медийна компания, до това да разгласи, че се кандидатира за президент още в деня, откакто напусне поста ", декларира представител на Републиканската партия, срещнал се със съветници на предизборната акция на Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати не е признал успеха на своя противник от Демократическата партия Джо Байдън, който завоюва нужните 270 гласа в Избирателната гилдия още на 7 ноември. Тръмп твърди, без да показва доказателства, че при гласуването е имало голям брой измами. Няма публични отчети за съществени нарушавания или проблеми със сигурността, отбелязва Ройтерс.

Според съветници на президента на Съединени американски щати, откакто стане ясно, че делата, заведени по отношение на резултатите от изборите през 2020 година са завършили, той обмисля да разгласи проектите си да се кандидатира за президент след 4 години.

" Той се усеща излъган и желае да се кандидатира ", декларира консултант, осведомен с метода на мислене на президента.

Няма гаранция, че Тръмп ще получи номинацията на Републиканската партия през 2024 година. Очаква се голям брой републикански политици да разгласят кандидатурите си.

Освен това администрацията на президента Тръмп евентуално ще вземе ограничения за издаването на разрешителни за рандеман на нефт в Арктическото национално леговище за диви животни в Аляска. Те ще бъдат подписани преди Джо Байдън да стане президент, удостовери нощес представител на американското държавно управление.

Очаква се през идните дни да бъдат изпратено искане до енергийните компании да посочат кои съответни региони би трябвало да бъдат оповестени за продажба. С това ще стартира 60-дневният период, преди осъществяването на продажби в Арктическо национално леговище за диви животни да стане допустимо. Възможно е продажбите да бъдат осъществени тъкмо преди встъпването в служба на новоизбраният президент Джо Байдън.

Сондажите в него бяха неразрешени до 2017 година, когато възбраната беше анулирана като част от препоръчан от Републиканската партия закон.

Байдън е срещу сондажите в Арктическото национално леговище за диви животни. Политици от Аляска обаче от дълго време упорстват за позволения за търсене на нефт и газ в екологически сензитивния регион, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР