Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да постави "Мюсюлмански братя"

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да постави "Мюсюлмански братя"
Коментари Харесай

Тръмп обявява Мюсюлмански братя за терористична организация

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля да сложи "Мюсюлмански братя " в американския черен лист на терористичните организации, заяви Белият дом, представен от Франс прес.

Организацията, която в Египет е считана за терористична, е "трън в очите " за режима на президента Абдел Фатах ас Сиси, откогато управляваните от него военни смъкнаха определения президент ислямист Мохамед Морси от власт през 2013 година

Тръмп беседва с екипа си по националната сигурност и с ръководители от региона, които споделят безпокойството му и в този момент тази опция се изследва според вътрешна процедура, сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Новината се огласява три седмици след посещаване на Ас Сиси във Вашингтон. По този случай Тръмп похвали "много положителната работа " на египетския си сътрудник.

Поставянето на "Мюсюлмански братя " в черния лист ще разреши на Съединени американски щати да наложат наказания на всяко физическо лице или организация, които имат връзки с организацията.

Египетски съд осъди през днешния ден седем души, измежду които предприемач от "Мюсюлмански братя " и сина му, на 25 години затвор за "причиняване на щета на националната стопанска система ", съобщи ДПА.

Бизнесменът Хасан Малек беше задържан през 2015 година Властите споделиха, че са разкрили изявления, съдържащи проекти на "Мюсюлмански братя " да навредят на египетската стопанска система, като изтеглят долари от пазара, с цел да основат трайно търсене на задгранична валута, и като правят терористични офанзиви против туристически обекти.

Авоарите на Малек са замразени от страната от 2014 година като част от суровите наказателни ограничения против водачи на "Мюсюлмански братя " след свалянето на Морси.

Египетските управляващи оповестиха придвижването за терористична организация и арестуваха хиляди негови членове и последователи. Властите упрекват организацията, че получава финансиране от компании, предприемачи и поддръжници, с цел да прави актове на принуждение против страни институции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР