Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да работи с двете

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да работи с двете
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да наложи тежки санкции на Турция

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да работи с двете партии в Конгреса, с цел да удари Турция с " тежки наказания ", откакто турските военни започнаха доста подложена на критика интервенция против кюрдските въоръжени формирования в Североизточна Сирия.

" Работя с Линдзи Греъм и доста членове на Конгреса, в това число демократи, за налагането на тежки наказания на Турция ", написа Тръмп в профила си в " Туитър ", допълвайки: " Министерството на финансите е готово да работи, може да се направи опит за приемането на ново законодателство. По този въпрос има огромен консенсус . Турция беше помолена това да не бъде правено. "

Dealing with @LindseyGrahamSC and many members of Congress, including Democrats, about imposing powerful Sanctions on Turkey. Treasury is ready to go, additional legislation may be sought. There is great consensus on this. Turkey has asked that it not be done. Stay tuned!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 13, 2019
Съобщението на Тръмп идва, до момента в който Турция продължава военната си атака против Сирийските демократични сили (СДС) в Северна Сирия, които тя счита за терористи. Офанзивата стартира, откакто Тръмп разгласи изтеглянето на американските военни от региона, където те се сражаваха дружно с кюрдите против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).
 Съединени американски щати извеждат по най-бързия метод 1000 свои военни от Сирия
Съединени американски щати извеждат по най-бързия метод 1000 свои военни от Сирия

Обявиха офанзивата на Турция в Сирия за военно закононарушение

Обвинен в " занемаряване " на кюрдите, Тръмп неведнъж акцентира желанието да не замесва Съединени американски щати в още една " безкрайна война " в Близкия изток. Той обаче се сблъска с напън от страна на конгресмени и сенатори от двете съществени партии да накаже Турция за интервенцията ѝ против кюрдите.

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм, упоменат в туита на Тръмп, от дълго време е последовател на запазването на американските войски в Сирия, като прикани Тръмп в петък да " промени курса " и да употребява американската войска, с цел да блокира турската атака. Греъм и сенаторът от Демократическата партия Крис Ван Холън също по този начин показаха законопроект за налагането на наказания, който ще удари персонално турския президент Реджеп Тайип Ердоган и други най-висши турски публични лица и ще замрази американската военна помощ за Анкара.
 Турция мачка кюрдите в Сирия, завладя градовете Рас ал Айн и Тел Абяд и автомагистрала
Турция мачка кюрдите в Сирия, завладя градовете Рас ал Айн и Тел Абяд и автомагистрала

Ердоган сряза западните сили, които плашат Турция със наказания

За момента глобите наподобява са пожеланият способ от администрацията на Тръмп. Финансовият министър Стивън Мнучин съобщи в петък, че посредством налагането на " тежки наказания " Съединени американски щати могат " да затворят турската стопанска система, в случай че се наложи ".

Освен евентуалните офанзиви против цивилни жители - което Ердоган се ангажира да заобикаля, - Съединени американски щати са обезпокоени, че пандизчии от ДАЕШ, държани в следени от кюрдите региони, могат да избягат в подтекста на спора. Кюрдски представители обявиха по-рано през днешния ден, че " стотици " пандизчии, свързани с ДАЕШ, към този момент са избягали от лагер, ударен при турски обстрел.
 Кюрдски политик измежду деветима цивилни, екзекутирани от подкрепяни от Турция бойци в Сирия
Кюрдски политик измежду деветима цивилни, екзекутирани от подкрепяни от Турция бойци в Сирия

Бунтовниците отричат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР