Президентът на САЩ Доналд Тръмп не се опитва да влияе

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не се опитва да влияе
Коментари Харесай

Тръмп не се опитва да влия на валутните пазари, обяви министърът на финансите на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не се пробва да въздейства на валутните пазари, съобщи през днешния ден американският министър на финансите Стивън Мнучин, представен от " Ройтерс ". Той повтори, че мощният американски $ отразява мощната американска стопанска система и е в дълготраен интерес за Съединени американски щати.

Пред кореспонденти в Буенос Айрес американският финансов министър уточни, че той и Тръмп изцяло поддържат независимостта на американската централна банка. Американският президент през последните дни промени на традициите с сериозни мнения за силата на $ и паричната политика на Управлението за федерален запас.

Мнучин е в Буенос Айрес във връзка започващата през днешния ден среща на финансовите министри и централни банкери от групата на Г-20. Сред участниците са ръководещият шеф на МВФ Кристин Лагард, президентът на Световната банка Джим Ким и шефът на Европейската централна банка Марио Драги, напомня Българска телеграфна агенция.

Основното съвещание ще се състои през днешния ден, като ще бъдат разисквани рисковете и благоприятни условия в международната стопанска система. Второто съвещание ще се занимава с развиването на пазара на труда и финансовата инфраструктура. Тези два въпроса са предпочитани за аржентинското председателство на Г-20 през тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР