Президентът на САЩ Доналд Тръмп не пожела да определи Русия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не пожела да определи Русия
Коментари Харесай

Тръмп: Ще защитаваме Финландия и Прибалтика

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не пожела да дефинира Русия като опасност за сигурността и вместо това сподели, че би присъединил в тази категория "много страни ", съобщи АР.

"Смятам, че доста страни са опасност за сигурността, за жалост, като погледнете какво се случва през днешния ден по света ", сподели Тръмп, откакто финландски публицист особено го попита за Русия и дали президентът я счита за опасност за сигурността.

Тръмп съобщи това на конференция след диалозите си в Белия дом с финландския президент Саули Ниистьо. Финландският публицист имаше поради безпокойството на Ниистьо за сигурността в балтийския район и съветските самолети, които летят там без включени транспондери, даващи сведения за местоположението им.

Въпросът към Тръмп бе: "Считате ли Русия за опасност за сигурността? ". "Считаме, че това е доста, доста значима част от света ", сподели Тръмп, говорейки за връзките на Съединени американски щати със страните в района. "И аз бих могъл да кажа, че смятам доста страни за опасност, само че всичко това са закани, с които сме в положение да се оправим, в случай че ни се наложи. Надявам се, че няма да ни се постанова, само че в случай че се наложи, ще се оправим ", отвърна американският водач.



Той избра да не дава отговор съответно на въпроса на журналиста до каква степен биха стигнали Съединени американски щати, в случай че обстановката в балтийския район ескалира. "Ние доста пазиме този регион. Това мога да кажа ", сподели американският президент.

Отговорът му бе израз на нежеланието му като цяло да заеме твърда позиция против Русия, която съгласно американските разследващи организации се е месила в миналогодишните президентски избори в опит да облагодетелства Тръмп. Министерството на правораздаването и парламентарни комисии проверяват възможни връзки на сътрудници на Тръмп с съветски държавни чиновници.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР