Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, който оглавяваше

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, който оглавяваше
Коментари Харесай

Тръмп предложи за посланик в Русия застъпник на твърдата политика към Кремъл

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, който оглавяваше посолството на Съединени американски щати в Китай и беше губернатор на щата Юта, за дипломат в Русия, на фона на мощно напрежение с Москва, оповестиха " Ройтерс " и съветски издания. Петдесет и седемгодишният Хънтсман е прочут с възгледите си на " ястреб " във връзка с Русия.

През март първите известия, че Хънтсман ще бъде препоръчан за дипломат в Москва бяха посрещнати със смесени мнения в съветската столица, отбелязва " Ройтерс ". Един политик съобщи, че той " не е гълъб ", а Кремъл уточни, че Москва би приветствала всеки дипломат, който е " уверен последовател " на концепцията за определяне на разговор с Русия. Номинацията му би трябвало да бъде одобрена от Сената. Сенатор Алексей Пушков тогава разгласи, че Тръмп се обкръжава с хора, които не желаят връзките с Русия да се подобрят и двете страни да работят дружно против " Ислямска страна ", като " затрудняват търсенето на допирни точки. "

Договорката новите посланици и от двете страни да се назначат по-бързо е била достигната по време на срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия на срещата в Хамбург, написа РБК. Според изданието посланикът на Вашингтон Джон Тефт ще напусне поста си през есента. " Интерфакс " цитира " осведомени източници ", съгласно които представителят на Москва в американската столица Сергей Кисляк ще се прибере в Русия още този месец.

Опитен посланик, политик и предприемач

През 1992 година, на 32-годишна възраст, той оглавява дипломатическата задача на Съединени американски щати в Сингапур, ставайки най-младия американски дипломат през последните 100 години, показва ТАСС. Работил е в държавните управления на петима американски президенти, а през 2012 година беше претендент за президентската номинация на републиканците, само че се отдръпна в интерес на далечния си родственик Мит Ромни.

" Губернаторът Джон Хънтсман имаше забележителна кариера като политик, посланик и предприемач " съобщи Белият дом в официално съобщение, наблягайки, че той сега заема функционалностите на президент на Атлантическия съвет на Съединени американски щати и на Фондацията Хънтсман за битка с рака.

Част от кариерата му е минала в частния бранш. Той е бил член на управителните препоръки на огромни компании като " Хилтън ", " Шеврон ", " Форд Мотор " и " Катърпилър ". Той е женен и татко на седем деца, съгласно детайли от биографията му, предоставена от Белия дом.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (487)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР