Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоява за свободно и балансирано

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоява за свободно и балансирано
Коментари Харесай

Тръмп призовава Япония за по-свободна търговия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упорства за свободно и уравновесено комерсиално партньорство с Япония след десетилетия на " солидни търговски дефицити " и разяснява, че връзките с близкия съдружник Токио са " по-добри, от всеки път ", оповестява " Ройтерс ".

" Съединените щати претърпяха големи търговски дефицити в ръцете на Япония в продължение на доста, доста години ", разяснява Тръмп при започване на среща с японски и американски бизнес водачи на втория ден от 12-дневното си азиатско пътешестване, което се концентрира както върху търговията, по този начин и нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея

Японският министър председател Шиндзо Абе при започване на работен обяд с Тръмп изрече " сърдечните си съболезнования " за жертвите на стрелеца, който мазета минимум 26 поклонници в черква в Тексас.

Тръмп похвали Япония за закупуването на американско военно съоръжение, което съгласно него е " най-хубавото военно съоръжение в света ", само че добави, че " доста милиони коли се продават от Япония в Съединените щати, до момента в който съвсем никакви коли не излизат от Съединените щати към Япония ".

" Искаме свободна и реципрочна търговия, само че в този момент нашата търговия с Япония не е безвъзмездна и не е реципрочна и знам, че ще бъде и ние започнахме към този момент този процеса ", сподели Тръмп. " Не се колебая, че това се случи бързо и доста другарски ", добавя той.

По-късно, при започване на формалните си диалози, Тръмп разяснява пред Абе, че двете страни " имат голям прогрес " както в търговията, по този начин и в Северна Корея - другата цел на пътуването на американският президент.

Тръмп съобщи, че Вашингтон желае да трансформира Съединени американски щати в най-атрактивното място за наемане, вложение и развиване.

Япония има търговски остатък от 69 милиарда Долара със Съединените щати предходната година, съгласно Министерството на финансите на Съединени американски щати. Съединените щати бяха вторият по величина търговски сътрудник на Япония след Китай, а Япония беше четвъртият по величина пазар за експорт на артикули в Съединени американски щати през 2016 година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР