Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на разузнавателните агенции да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на разузнавателните агенции да
Коментари Харесай

Тръмп нареди на службите да сътрудничат при разследването на причините за руската сага

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди на разследващите организации да сътрудничат на основния прокурор Уилям Бар, с цел да се откри по какъв начин е почнало следствието на Русия за интервенция на американските президентски избори през 2016 година

Американският водач е наредил на разследващите организации " бързо и изцяло " да сътрудничат на Бар при следствието на осъществените подслушвания по време на предизборната акция преди три години.

" Днес, по молба и рекомендация на основния прокурор на Съединени американски щати, президентът Доналд Тръмп подреди на разследващата общественост бързо и изцяло да сътрудничи на следствието на основния прокурор за действия за наблюдаване по време на президентските избори 2016 година ", се споделя в известие на представителя на Белия дом Сара Сандърс.
 Главният прокурор на Съединени американски щати подреди да се откри по какъв начин е почнало следствието Тръмп-Русия
Главният прокурор на Съединени американски щати подреди да се откри по какъв начин е почнало следствието Тръмп-Русия

Бар е изискал от Джон Дърам, прокурор на Съединени американски щати в Кънектикът, да откри

" Главният прокурор също получава цялостни пълномощия да разсекрети информацията, която се отнася до това следствие, в сходство с дългогодишните стандарти за работа с класифицирана информация. Днешните дейности ще оказват помощ да се подсигурява, че всички американци ще научат истината за събития, които са се случили и подхванатите дейности по време на последните президентски избори и ще възстановят доверието към нашите държавни институции ", се добавя в известието.

Бар е изискал от Джон Дърам , прокурор на Съединени американски щати в Кънектикът, да откри дали събирането на разследваща информация за предизборната акция на Тръмп е било в сходство със законите на страната.

През предишния месец основният прокурор съобщи пред членове на Конгреса, че той има вяра, че акцията на Тръмп през 2016 година е била подложена на шпионаж. По думите му въпросът е дали шпионажът е бил легален, което той счита да разбере. Той не разкри детайлности, само че разгласи, че ще събере екип, който да изследва по какъв начин е почнало следствието, извършено от специфичния прокурор Робърт Мълър.

Джон Дърам, който е разследвал нередности и корупция измежду държавни чиновници, няма да работи като Мълър, който беше специфичен прокурор. Но ще му бъде предоставена задача да разбере дал и управляващите са работили законно, когато са събирали разследваща информация през 2016 година Тръмп и поддръжниците му упрекват ФБР и правосъдното министерство в нелегално следене на акцията му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР