Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Covid-19 китайския вирус. САЩ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Covid-19 китайския вирус. САЩ
Коментари Харесай

Тръмп нарече Covid-19 китайския вирус, Пекин бесен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова Covid-19 " китайския вирус ".

" Съединени американски щати мощно ще поддържат тези промишлености, като самолетните превозвачи и други, които са изключително наранени от китайския вирус. Ние ще бъдем по-силни от всеки път ", написа той в " Туитър ".

Пекин разгласи през днешния ден, че е " мощно засегнат " от фразата, която " опетнява " страната.

Съединени американски щати би трябвало неотложно да престанат с несправедливите обвинявания против Китай , прикани представител на китайското външно министерство.

Според " Синхуа " потреблението на расистки и ксенофобски имена за мятане на виновност върху други страни за епидемията единствено демонстрира безотговорността и некомпетентността на политици, с което ще засилят страховете от вируса.

През последните дни китайски публични медии и представители показаха съмнение, че коронавирусът е докаран в Ухан от американска лаборатория на Пентагона . Държавният департамент на Съединени американски щати привика китайския дипломат за пояснение . Световната здравна организация разяснява, че няма доказателства вирусът да е от Съединени американски щати . Организацията поучава да не се прави връзка с вируса в Китай или град Ухан, с цел да се избегне дискриминация.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 173 00 доказани случая, а умрелите са повече от 7000. Регистрирани са случаи в 152 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 182 000 случая и над 7100 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР