Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница
Коментари Харесай

Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със свои симпатизанти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна за малко военната болница " Уолтър Рийд " в предградие на Вашингтон, където от петък вечер се лекува от Ковид-19, предадоха международните организации.

Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха минимум още двама души също с маски. През стъклата на возилото си, той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо постройката на болничното заведение. След това той се върна в лечебното заведение.

Малко преди този момент в малко видеопослание в Туитър Тръмп съобщи, че е научил доста за Ковид. Той добави, че го е научил, откакто персонално го е претърпял и сподели, че това е учебното заведение на живота. Във видеото Тръмп даде обещание малко излизане от болничното заведение, с цел да направи изненада на " превъзходните патриоти ", които са се събрали на улицата. Той им даде обещание непредвидена аудиенция, а след това пристигна и късото му излизане от болничното заведение с кола.

Краткото излизане на Тръмп от клиниката обаче беше несъмнено от медици като излишно и застрашаващо живота на другите, съобщи Ройтерс.

Според медика от клиниката " Уолтър Рийд " Джеймс Филипс, който е и помощник по незабавна медицина в университета " Джордж Вашингтон ", всеки който е бил в колата по време на изцяло ненужното излизане на президента, в този момент ще би трябвало да остане под карантина за 14 дни.

Междувременно претендентът на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън даде следващ негативен тест за ковид, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е трети тест, на който той се подлага от петък насам, откакто стана ясно, че президентът Доналд Тръмп с който бяха на дебати в Кливланд, е инфектиран.

Днес Байдън ще пътува до Флорида и от неговата предизборна акция споделиха, че той ще продължи да съблюдава здравните рекомендации за маските, обществената отдалеченост и размерите на тълпите.

Говорителката на предизборния щаб на Байдън Кейт Бедингфийлд съобщи, че претендентът на демократите е подготвен за пренасяне на дебатите с Тръмп поради заразяването му с ковид, съобщи ТАСС.

" Смятаме, че дебатите би трябвало да протекат на плануваните дати, само че това зависи от доста фактори и преди всичко от здравословното положение на президента Тръмп. Ние му пожелаваме скорошно и цялостно възобновяване ", сподели Бедингфийлд и добави, че в случай че се наложи лагерът на Байдън ще е подготвен на промени в графика на осъществяване на дебатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР