Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи прощално обръщение преди да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи прощално обръщение преди да
Коментари Харесай

Тръмп на изпроводяк: Направихме това, за което дойдохме - и много повече

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп направи прощално послание преди да напусне поста си, казвайки: " Направихме това, за което дойдохме - и доста повече ", оповестява БиБиСи.

Във видеоклип, оповестен в YouTube, той сподели, че е водел " тежки борби, най-тежките борби... тъй като това ме избрахте да направя " .

Късно във вторник Тръмп издаде помилвания за рапърите Лил Уейн и Кодак Блек, както и за някогашния кмет на Детройт Куаме Килпатрик, , съгласно американски медии.

" Особено горделив съм, че съм първият президент от десетилетия, който не стартира нови войни ", изясни Тръмп и добави, че администрацията му е " възстановила силите " на Съединени американски щати и " американското водачество ".

" Събрахме други страни по света да се опълчват на Китай , както в никакъв случай до момента ", а най-голямата заплаха за Съединени американски щати, е " загубата на доверие в себе си, загубата на доверие в националното ни великолепие ".

" Америка не е скромна страна от нерешителни хора, които би трябвало да се крият . Сега, до момента в който се приготвям да предам властта на новата администрация по обяд на следващия ден, желая да знаете, че започнатото от нас придвижване е единствено началото ", изясни Тръмп и осъди щурма на Капитолия . " Политическото принуждение е офанзива върху всичко, което ценим като американци. Това не може да бъде толерирано ".

Последните две седмици от мандата на Тръмп бяха доминирани от последствията от на Капитолийския рид, когато , пробвайки се да анулират резултата от изборите .
 Макконъл: Тръмп предизвика протеста в Капитолия
Макконъл: Тръмп предизвика протеста в Капитолия

Лидерът на републиканците в Сената: Тълпата бе хранена с неистини

Доналд Тръмп в своята 20-минутна авансово записана прощална тирада сподели, че администрацията му е направила това, което е пристигнала, и освен. Може да се спори за смисъла на неговите достижения - дали 400 благи (640 км) възобновена гранична стена, понижаване на налозите, анулация на регулации, търговски войни и скромни дипломатически съглашения в Близкия изток съставляват доста по пътя на значителните достижения, написа в къс разбор БиБиСи.

Но най-малко по един метод неговата похвала сигурно е вярна. Тръмп се кандидатира за президент през 2016 година, с цел да разклати съществуващия политически ред. Той води акция като външен човек, който дава глас на тези, които не имат вяра и считат, че системата към този момент не работи за тях.

Размириците и негодуванието, които Тръмп докара до Белия дом, се разрушиха в Капитолия на Съединени американски щати преди две седмици, оставяйки след себе си остатъци - дословни и метафорични - ще отнеме много време и старания, с цел да се изчистят.

След четири години на разрушени правила и обичаи, на катурване на упованията за президентско държание, Тръмп напуща един изменен държавен Съединени американски щати - фундаментално и може би необратимо.

Това най-малко беше едно заричане и заричане бе изпълнено.

Тръмп е в процедура за импийчмънт за " подстрекаване към въстание " поради офанзивата и ще бъде изправен пред съда в Сената, откакто напусне поста. А ко бъде наказан, може да му бъде неразрешено да се кандидатира за държавна служба .

Той е първият президент в историята на Съединени американски щати, който е импийчмен два пъти. По време на първия развой той бе освободен по обвиняванията , свързани със покупко-продажби с Украйна, от болшинството от личната му Републиканска партия .

Политически стимулираното принуждение засенчи възходящите жертви от коронавирусната пандемия , при която над 400 000 американци са починали и 24 милиона са били инфектирани.

В посланието си Тръмп съобщи, че администрацията му е построила " най-голямата стопанска система в историята на света ".

Окономиката обаче е изправена пред по-голяма битка. Р аботодателите редуцираха работните места през декември , прекратявайки поредност от извоювани работни места. Продажбите на дребно са спаднали през последните месеци, до момента в който настояванията за безработица нарастват.

Тръмп напуща поста с рейтинг на утвърждение от 34%, рекордно невисок за напускащ президент , а множеството американци считат, че Доналд Тръмп ще в историята на Съединени американски щати. Това сочи социологическо изследване на
 Клинтън: Тръмп е приказвал с Путин при щурма на Капитолия
Клинтън: Тръмп е приказвал с Путин при щурма на Капитолия

Той бил президент, който презира демокрацията

Байдън и брачната половинка му Джил Байдън напуснаха родния си щат Делауер във вторник, с цел да се върнат във Вашингтон , където идващият президент служи като сенатор в продължение на 36 години, преди да стане вицепрезидент на Барак Обама от 2008 до 2016 година

" Когато умра, Делауер ще бъде написан на сърцето ми ", сподели той в прочувствена прощална тирада.

В сряда той ще е в Белия дом и по-късно в Капитолия за откриванет в 12:00 (17:00 GMT).

Това ще бъде инаугурация като никоя друга : Вашингтон е под строга защита след протестите в Капитолия, с хиляди бойци от Националната армия и железни огради към Белия дом.

Само стеснен брой хора ще бъдат позволени , с цел да станат очевидци на неговата клетва, за разлика от стотиците хиляди, които нормално участват.

Сред тези, които няма да участват, ще бъде и Тръмп . Той лети за Флорида в сряда сутринта - първият президент , който няма да участва на встъпването в служба на своя правоприемник след Андрю Джонсън през 1869 година
 4 часа преди инагурацията Тръмп напуща Белия дом
4 часа преди инагурацията Тръмп напуща Белия дом

Предаване на властта във Вашингтон

Байдън ще влезе в офиса със съпричастност и увереност, родени от персонална покруса, както и с бездънен опит , изкован от повече от четири десетилетия във Вашингтон. На 78-годишна възраст той ще бъде най-възрастният президент , написа АП.

Гради се история, защото Камала Харис става първата жена, която става вицепрезидент . Бившият американски сенатор от Калифорния е и първият негър и първият човек от южноазиатски генезис, определен за вицепрезидент и ще стане най-високопоставената жена, която в миналото е служила в държавното управление .

Двамата ще положат клетва по време на гала по встъпване в служба с малко паралели в историята .

Десетки хиляди бойци са на улицата, с цел да обезпечат сигурност тъкмо две седмици откакто бурна навалица от поддръжници на Тръмп, подстрекавана от президента, нахлу в Капитолия в опит да предотврати удостоверяването на успеха на Байдън.

Напрегнатата атмосфера провокира и встъпването в служба през 1861 година на Линкълн , който беше скрито превозен до Вашингтон , с цел да избегне убийци в навечерието на Гражданската война, или встъпването в служба на Рузвелт през 1945 година, когато той избра дребна, сигурна гала в Белия дом през последните месеци на Втората международна война.

Въпреки предизвестията за сигурност, Байдън отхвърли да реалокира церемонията на закрито. Някои от обичайните атрибути на гала ще останат.

Байдън предложения Мич Макконъл и Кевин Маккарти, републиканските водачи на Сената и Камарата , да се причислят към него на утринна литургия, дружно с Чък Шумер и ръководителя на камарата Нанси Пелоси , водачите на демократите.

Темата на почти 30-минутната тирада на Байдън ще бъде " Обединена Америка ", а помощници обявиха, че това ще бъде апел да се отстранят разликите. След това Байдън ще следи " Преглед ", военна традиция, която уважава мирното прекачване на властта на нов главнокомандващ . След това Байдън, Харис и техните съпрузи ще се причислят от двупартийно събиране от някогашни президенти - Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама , с цел да поднесат венец в Гробницата на незнайния боец на Националната гала в Арлингтън .

По-късно Байдън ще се причисли към дребен инаугурационен церемониал, когато се реалокира в Белия дом. Поради пандемията огромна част от тазгодишния церемониал ще бъде виртуална спекулация с участия на представления от цялата страна.

Вечерта, вместо обичайните лъскави балове , които приветстват нов президент във Вашингтон, Байдън ще взе участие в ефирен концерт , който също отбелязва завръщането на известни персони от листата с А в орбитата на Белия дом, откакто те значително се отхвърлиха от Тръмп. Брус Спрингстийн, Джъстин Тимбърлейк и Лин-Мануел Миранда, а Лейди Гага ще пее националния химн на Капитолия по-рано денем.
 ФБР ревизира 25 000 гвардейци преди встъпването в служба на Байдън
ФБР ревизира 25 000 гвардейци преди встъпването в служба на Байдън

На фона на опасения, че някои гвардейци могат да извършат нападение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР