Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа послание до жителите на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа послание до жителите на
Коментари Харесай

Тръмп призова жителите на Алабама да се пазят от бурите и торнадото

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа обръщение до жителите на щата Алабама, връхлетян от смъртоносни стихии и торнадо, лишило живота на над 20 души, съобщи Асошиейтед прес. В Туитър Тръмп написа: "На невероятния народ на Алабама и близките региони: Внимавайте, пазете се! Торнадото и бурите са в действителност мощни и може да дойдат нови ".

Според последни данни на шерифа Джей Джоунс на окръг Лий, където вилня стихията, починалите са 23, измежду които и деца. Има ранени. Има и безследно изчезнали.

Експерти споделят, че разрушенията в крайните южни региони на окръг Лий в Алабама са като при буря от категория Еф 3, което значи при скорост напразно сред 254 и 331 километра в час. От торнадо е потърпевш и най-големият град в щата - Обърн, където също има разрушени постройки.

Властите на прилежащия щат Джорджия пък ревизират какво е положението на жителите в градчето Кайро, за което има информация, че също е връхлетяно от торнадо. И там има повалени дървета, отнесени покриви, счупени прозорци и хора блокирани в затрупаните си от дървета къщи. Засега няма данни за съществено ранени там, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР