Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи мита от 10 процента

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи мита от 10 процента
Коментари Харесай

Тръмп наложи нови мита на китайски стоки за 200 млрд. долара

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита от 10 % над спомагателен импорт на китайски артикули за 200 милиарда $ от 24 септември, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Митата в началото ще са 10 %, само че ще се усилят до 25 % до края на годината, което ще даде на американските компании известна пролонгация, с цел да пренасочат веригите си за доставяне към различни страни, заяви върховен държавен чиновник, показва Българска телеграфна агенция.

В листата с над 6000 типа китайски артикули, препоръчан от службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати, са включени необятна гама електронни артикули, рутери, устройства, свързани с интернет, устройства за предаване и приемане на данни, изображения и глас, както и доста други потребителски артикули - от мебели до чанти, прахосмукачки, строителни материали и морски деликатеси.

В декларация, с която разгласи новите мита, Тръмп предизвести, че в случай че Китай предприеме ответни дейности против американската промишленост или против фермерите, " ние неотложно ще въведем третата фаза, която е мита над спомагателен импорт за 267 милиарда $ "./КЛ/
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР