Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи мита от 10% над

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи мита от 10% над
Коментари Харесай

Тръмп наложи мита от 10% над внос на китайски стоки за $200 млрд.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита от 10% над спомагателен импорт на китайски артикули за 200 милиарда $ от 24 септември, предадe Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс и АП.
Митата в началото ще са 10%, само че ще се усилят до 25% до края на годината, което ще даде на американските компании известна пролонгация, с цел да пренасочат веригите си за доставяне към различни страни, заяви върховен държавен чиновник. В листата с над 6000 типа китайски артикули, препоръчан от службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати, са включени необятна гама електронни артикули, рутери, устройства, свързани с интернет, устройства за предаване и приемане на данни, изображения и глас, както и доста други потребителски артикули - от мебели до чанти, прахосмукачки, строителни материали и морски деликатеси.
В декларация, с която разгласи новите мита, Тръмп предизвести, че в случай че Китай предприеме ответни дейности против американската промишленост или против фермерите, "ние неотложно ще въведем третата фаза, която е мита над спомагателен импорт за 267 милиарда $ ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР