Президентът на САЩ Доналд Тръмп нажежи обстановката около състезателите от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нажежи обстановката около състезателите от
Коментари Харесай

Тръмп призова състезателите от НФЛ да спрат протеста си и да уважават химна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нажежи ситуацията към състезателите от Националната футболна преди идния кръг в неделя следобед. След митингите през предходната седмица, в този момент Тръмп прикани играчите да спрат с демонстрациите си и да останат прави преди днешните мачове.

" Много е значимо играчите от НФЛ да останат прави на следващия ден и постоянно да демонстрират почитание към нашия народен химн. Уважавайте флага и нашата страна ", написа Тръмп в " Туитър ".

Very important that NFL players STAND tomorrow, and always, for the playing of our National Anthem. Respect our Flag and our Country!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 30, 2017

По-късно той добави и видео преди мач от Националната хокейна лига (НХЛ): " 19 000 почитат нашия народен химн ". Потребители в обществените мрежи обаче подсетиха, че въпросното видео е на повече от една година и не е настоящо все още.

В последната седмица състезателите по американски футбол стачкуваха всеобщо против расовите разлики и полицейската грубост. Протестът им се изрази с колениченен по време на американския химн, или подписване на ръце. Други избраха да не излизат на игрището до момента в който трае осъществяването на химна.

Във вторник Тръмп прикани Лигата да забрани на играчите да стачкуват и да коленичат. " Вие би трябвало да създадете правила, които да се съблюдават. Това е народен химн ". А два дни по-късно продължи с кръстосания огън против спортистите, обвинявайки притежателите на клубове, че се опасяват от своите играчи.

 През предишния уикенд всички 28 тима в НФЛ показаха митинга си.
© Reuters

През предишния уикенд всички 28 тима в НФЛ показаха митинга си.

В изявление за " Fox & Friends " президентът изясни, че е другар с доста от притежателите в лигата по футбол, само че съгласно него " те са в кутия, хванати в капан " и не могат да реагират вярно при митингите.

" Те споделят следното: " Ние се намираме в комплицирана обстановка и би трябвало да създадем нещо ", само че аз считам, че просто са изплашени от личните си играчи, това е истината. Според мен това e позорно ", сподели Тръмп.

НФЛ отхвърли забележките на президента и разгласи, че няма да постанова наказания на състезателите. Въпреки това Тръмп продължи и даже прикани американците да бойкотират мачовете от НФЛ.

Двубоите от следващия кръг на НФЛ стартират през днешния ден следобед, като първия от тях е в Лондон, където се срещат " Маями долфинс " и " Ню Орлийнс сейнтс ", а всички останали срещи са по-късно на територията на Америка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР