Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт
Коментари Харесай

Председателката на Камарата на представителите поиска процедура за импийчмънт на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да предстои на импийчмънт поради възпрепятстване на правораздаването и прикриване на нарушавания, съобщи председателката на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси, представена от Ройтерс.

" Съвсем ясно е, че този президент попречва правораздаването и е зает в прикриване на (нарушения) - и това може да е закононарушение ", поради което би трябвало да стартира процедура за неговото премахване, сподели Пелоси на събитие, спонсорирано от Центъра за американски напредък - демократична активистка група. Тя упрекна президента, че прикрива нарушавания, поради възпрепятстването на следствията за възможна интервенция на Русия в негова изгода на изборите през 2016 година

По-рано в сряда Тръмп ненадейно приключи от дълго време планувана среща с председателката на следената от демократите Камара на представителите и с Чък Шумър, водача на демократическото малцинство в Сената.

" Моля се за президента на Съединените щати и се апелирам за Съединените щати ", сподели Пелоси след неуспеха на диалозите в Белия дом. Тя означи, че Тръмп " не е на висотата на предизвикването, пред което сме изправени ". " Той преди малко пропусна опция ", добави Пелоси след прекратяването на срещата.

Тя траяла единствено три минути. Тръмп, явно сърдит, даже не се ръкувал с никого. " Знаете ли какво? Не можем да работим при тези условия. Така че прекратете тези демагогски следствия ", споделил той, като самичък цитира думите си по-късно пред събралите се кореспонденти в Розовата градина на Белия дом.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР