Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да има конкуренция на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да има конкуренция на
Коментари Харесай

Сенатор: Тръмп има врагове в собствената си партия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да има конкуренция на първичните републикански избори през 2020 година, в случай че се кандидатира за преизбиране. Това мнение изрази републиканският сенатор Джеф Флейк, съобщи Reuters.

"Ако президентът се кандидатира за нов мандат и в случай че продължи по същия път, доста гласоподаватели ще се насочат към различен претендент ", предвижда Флейк в изявление за телевизия ABC. Той е един от дребното републиканци в Конгреса, скъсали връзките с Тръмп.

"Ако Тръмп завоюва републиканската президентска номинация, евентуално ще има самостоятелен претендент на президентските избори през ноември 2020 година ", сподели Флейк, който през ноември разгласи, че напуща Сената в края на 2018 година

"И евентуално ще има републикански претендент на първичните избори ", добави той.



Действащите президенти в Съединени американски щати нормално са естествени претенденти за президентския пост от своята партия в края на първия си мандат. Но не рядко те би трябвало да се борят за номинацията по време на първоначални избори. Така да вземем за пример президентът демократ Джими Картър трябваше да се изправи пред сенатора от Демократическата партия Тед Кенеди през 1980 година През 1976 година републиканският президент

Джералд Форд пък се изправи против Роналд Рейгън от Републиканската партия.
Запитан дали ще се кандидатира за президентския пост през 2020 година, Флейк сподели, че не изключва нищо, само че не планувал да прави сходно нещо.



Джеф Флейк сподели, че републиканците би трябвало да маргинализират ултранационалистическите детайли в партията. Той предизвести, че Републиканската партия се трансформира в партия на възрастни бели мъже и сподели, че гневът и горчивината не основават управленческа философия.

Флейк е гневен критик на Тръмп, макар че поддържа някои от предложенията му, като да вземем за пример данъчната му промяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР