Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира катастрофата на пътническия самолет

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира катастрофата на пътническия самолет
Коментари Харесай

Тръмп с коментар за трагедията със самолета в Иран и шокиращи разкрития за Сюлеймани ВИДЕО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява злополуката на пътническия аероплан Boeing 737 на Международните авиолинии на Украйна.

По думите на Тръмп, той "има съмнения " по отношение на версията за авиокатастрофата, която се предлага на света от управляващите на Иран.
"Летял е в много рисков квартал. Някой може да е направил неточност. Имам възприятието, че нещо извънредно се е случило, доста извънредно ", сподели Тръмп, отбелязвайки, че техническа нередовност не би могла да е причина за разбиването на самолета.

Думите му звучат като намек, откакто в това време високопоставени източници от американското разузнаване и Пентагона оповестиха, запазвайки своята анонимност, че самолетът може да е бил свален по неточност от иранска ракетна система.
Източниците са "убедени ", че Иран е свалил "Боинг "-а, откакто са засекли включена радарна система, преди две ракети да бъдат изстреляни, предава Си Би Ес.

Иранските специалисти обявиха, че злополуката със самолета е случай, само че отхвърлиха да предадат "черните кутии " на самолета на интернационалните проверяващи. Някои ирански медии оповестяват, че "черните кутии " са развалени и част от записите са изгубени.

Президентът на Съединени американски щати съобщи още, че иранският военачалник Касем Сюлеймани е възнамерявал да взриви едно от посолствата на Съединени американски щати. По този метод американският водач изясни въздушния удар в Ирак, вследствие на който бе премахнат високопоставеният ирански боен.

"Направихме го, тъй като той искаше да взриви нашето посолство ", сподели Тръмп пред кореспонденти в границите на събитие, отдадено на екологията, в Белия дом. "Той е желал да извърши атентати освен против това несъмнено посолство ", добави президентът.

Дни наред администрацията на Тръмп твърдеше, че Сюлеймани е възнамерявал офанзива против американци, което го е трансформирало в "неминуема опасност ", която би трябвало да бъде убита.

"Ликвидирахме същинско страшилище. Неутрализирахме го. Това трябваше да стане още преди доста време. Направихме го заради аргументи, които са много явни. Някои умряха, един от нашите военни умря. Хора бяха съществено ранени единствено седмица по-рано. Имахме опция да стреляме по него. Аз се възползвах, изстрелът беше прецизен и това бе краят на чудовището ", сподели още Тръмп.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР