Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че ще сложи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че ще сложи
Коментари Харесай

САЩ слагат край на съвместните военни учения с Южна Корея

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели през днешния ден, че ще постави завършек на взаимните военни учения с Южна Корея, считани от северната й съседка за провокация, съобщи Франс прес.

Той добави, че севернокорейският водач Ким Чен Ун е поел "непоколебим ангажимент " за цялостно унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров, само че глобите против Пхенян ще останат в действие, съобщи Ройтерс.

Тръмп съобщи на конференция след историческата си среща с Ким в Сингапур, че двамата са подготвени да напишат нова глава в връзките сред Съединени американски щати и Северна Корея.

По думите му Ким е споделил, че доста скоро ще бъде погубен севернокорейски полигон за ракетни тествания.

Двамата с Ким са разискали в резюме и тематиката човешки права.

Пълното заличаване на ракетно-ядрения капацитет на КНДР ще отнеме най-малко 10 години и ще изисква основна отплата за Пхенян, в това число подписването на контракт за ненападение с Вашингтон, твърди консултант на президента на Република Корея в изявление за японския в. "Никей ", представено от ТАСС.

Според него въпросът за севернокорейското нуклеарно оръжие, радиоактивните материали и междуконтиненталните балистични ракети може да бъде решен за две и половина години, само че дружно с ликвидацията на съответните обекти целият развой може да бъде приключен за 10 години. В подмяна обаче Северна Корея желае три типа гаранции - политически, военни и стопански. Въпросът е какво ще предложат Съединени американски щати в тази тенденция, добавя той.

Конкретно, по мнението на съветника, Пхенян явно ще изиска определяне на дипломатически връзки със Съединени американски щати, подписване на контракт за ненападение и неупотреба на нуклеарно оръжие и единодушие за приемането на Северна Корея в МВФ и Азиатската банка за развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР