Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Северна Корея е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Северна Корея е
Коментари Харесай

Тръмп до Ким: Имаш ми номера, обади се

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че Северна Корея е почнала да връща останките на американски бойци, изчезнали по време на Корейската война (1950-53 г.), съобщи АР.

Той сподели това пред телевизия Fox News по време на спонтанен диалог с публицисти на Северната поляна пред Белия дом.

Президентът на Съединени американски щати отхвърли рецензиите против срещата си със севернокорейския водач Ким Чен-ун, като уточни връщането на останките на американските бойци като един от първите позитивни резултати.

Тръмп не одобри и рецензиите, че взаимната му декларация с Ким след срещата им е била прекомерно неразбираема и обща и че е направил доста отстъпки на Пхенян.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че има намерение да се обади по телефона на севернокорейския водач в неделя. Тръмп увери, че има "много положителни " връзки с Ким. "Дадох му своя директен телефон и в този момент той може да ми позвъни, в случай че при него зародят компликации. Аз мога да му позвъня, към този момент имаме връзка. Това е доста добре ", сподели Тръмп.



Запитан за какво не е повдигнал пред Ким въпроса за човешките права в Северна Корея, президентът на Съединени американски щати отговори: "Знаете ли, аз не желая нуклеарно оръжие да унищожи вас и вашето семейство... Искам да имам положителни връзки със Северна Корея. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР