Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че не е гледал

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че не е гледал
Коментари Харесай

Тръмп за изслушванията срещу него: Чувам, че са шега. Не гледах и една минута

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че не е гледал и една минута от първите обществени чувания по следствието за импийчмънт против него, съобщи Асошиейтед прес.

" Чувам, че е смешка. Не гледах и една минута ", сподели Тръмп на взаимната си конференция в Белия дом с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Президентът на Съединени американски щати увери, че е бил " прекомерно ангажиран " с държавни каузи, тъй като (е бил на среща) с турския си сътрудник.

" Това е имитация и тя не трябва да бъде позволена ", добави той, визирайки следствието за импийчмънт.

Тръмп се опита да покаже, че е " над нещата ", само че в това време неведнъж изрази неодобрение от следствието за импийчмънт против него. До късния следобяд през вчерашния ден той разгласява или препостна над 30 недоволства и не пропусна да нападне демократа Адам Шиф, ръководител на комисията по разузнаването в Камарата на представителите, който е главен политически противник на президента в Конгреса, отбелязва АП.

Тръмп отхвърли изказванията на американския шарже д`афер в Украйна Уилям Тейлър, че е попитал непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сандланд за следствия в Украйна.

През първия ден от обществените чувания по следствието за импийчмънт против президента през вчерашния ден Тейлър сподели, че един от неговите зависещ е чул президентът да беседва по телефона със Сандланд на 26 юли. Тръмп попитал за " следствията ".

Ден по-рано президентът на Съединени американски щати провел телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски.

Тръмп отхвърли да е разговарял със Сандланд за следствие против Джо Байдън, евентуалния си противник от демократите на президентските избори в Съединените щати следващата година. " Не знам нищо за това. За първи път слушам за това ", сподели той.

Разследването за импийчмънт стартира, откакто изобличител, чиято идентичност е защитавана в загадка, се оплакал от телефонния диалог сред американския президент и украинския му сътрудник на 25 юли. Според него Тръмп е оказал напън върху Зеленски Украйна да проверява Хънтър Байдън, наследник на Джо Байдън.

За разобличителя се знае, че е чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, причислен в Белия дом.

Тръмп още веднъж сподели, че желае да знае кой е въпросният човек. Жалбата на разобличителя е " доста друга " от обстоятелствата към телефонния ми диалог със Зеленски, означи той.

Президентът на Съединени американски щати разгласи, че може да разгласява през днешния ден стенограмата на първия си телефонен диалог със своя украинския сътрудник, извършен през април.

Същевременно с това Тръмп съобщи, че срещата му с турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган е била " чудесна и доста продуктивна ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Голям почитател съм на (турския) президент ", увери Тръмп, представен от Франс прес, при започване на взаимната си конференция с Ердоган.

" Турция, както всички знаят, е значим съдружник в НАТО ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

Тръмп дефинира пазаруването от Турция на съветски системи за противоракетна защита С-400 като " съществено предизвикателство ". В същото време той изрази убеденост, че казусът може да бъде решен, заяви Асошиейтед прес.

С Ердоган сме " доста положителни другари ", увери Тръмп, само че в това време призна, че на срещата двамата не са съумели да решат проблем, който обтегна съществено връзките сред страните, съдружници от НАТО.

Решението на Турция да купи съветските С-400 е толкоз сериозна опасност за сигурността на НАТО, че Съединени американски щати преустановиха нейното присъединяване в многонационално стратегия за изтребителите Ф-35. Анкара е подложена на критика още в американския Конгрес поради офанзивата си в Северна Сирия, както и поради репресиите против политически опозиционери, публицисти и други, отбелязва АП.

Тръмп приветства, по думите му, продължаващото съблюдаване на съглашението за преустановяване на огъня в Североизточна Сирия, подписано в средата на предишния месец.

По-рано през днешния ден доминираните от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) упрекнаха Турция, че прави офанзиви в нарушаване на примирието, заяви ДПА.

Командващият Съюз на демократичните сили Мазлум Абди упрекна турската войска, че на фона на срещата Ердоган-Тръмп е нападнала популации преобладаващо с християни сирийски град Тал Тамр. Турция окупира 1100 квадратни километра сирийска територия след влизането в действие на съглашението, сподели Абди.

Ердоган позволи, че в период от шест месеца до две години Турция може да върне към 1 милион бежанци, които в този момент се намират на нейна територия, в северна зона в Северна Сирия, съобщи АП.

Агенцията отбелязва, че турското държавно управление се надява да пресели към 2 милиона от 3,6-те милиона сирийски бежанци, които страната одобри.

Турският президент изрази вяра да бъдат привлечени интернационалните донори, които да оказват помощ.

Тръмп сподели, представен от Ройтерс, че Европа би трябвало да заплати огромна част от цената за грижите за сирийските бежанци.

Ердоган изрази убеденост, че Турция и Съединени американски щати може дружно да победят групировката " Ислямска страна " (ИД).

Според критици обаче почналата на 9 октомври турска атака в Северна Сирия против Съюз на демократичните сили, които изнесоха тежестта на битката против ИД, ще затрудни битката против радикалната групировката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР