Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е отхвърлил искане

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е отхвърлил искане
Коментари Харесай

Тръмп разказа как е отказал молбата на Мексико за пограничната стена

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че е отхвърлил искане на мексиканския си сътрудник Енрике Пеня Нието да каже, че Мексико няма да заплаща за препоръчаната от Съединени американски щати погранична стена, съобщи Ройтерс.

На избирателен протест в Западна Пенсилвания, проведен в поддръжка на републикански претендент за Конгреса, Тръмп даде детайлности за под напрежение телефонен диалог с Енрике Пеня Нието, който е провел предишния месец. Разговорът докара до отсрочване на първата аудиенция на мексиканския водач в Белия дом.

Тръмп повдигна въпроса на митинга, откакто събралите се започнаха да скандират "Построй стената! ". Президентът назова Енрике Пеня Нието "наистина благ човек ", който е отправил настояването си с почитание.

"Той сподели: Г-н Президент, бих желал Вие да извършите изказване, че Мексико няма да заплаща за стената, " описа Тръмп. После добави, че е споделил на мексиканския си сътрудник: "Вие вманиачен ли сте? Няма да направя сходно изказване ". Тогава Пеня Нието му споделил "Да ", визирайки, че Тръмп ще направи такова изказване. Когато чул това, Тръмп споделил: "Довиждане, няма метод да приема такава договорка ".

Мексиканският външен министър Луис Видегарай повтори късно нощес в известие в Туитър настояването на Мексико да не заплаща за стената.
Неотдавна съветникът на американския президент и негов шурей Джаред Къшнър посети Мексико, с цел да се опита да понижи напрежението сред Съединени американски щати и Мексико, подбудено от полемиката за стената.

Тръмп възнамерява да прегледа във вторник първообраз на стената в региона на Сан Диего в щата Калифорния. Тогава той ще посети за първи път този американски щат, откогато стана президент
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР