Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че близо 1000-та американски

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че близо 1000-та американски
Коментари Харесай

Изтеглящите се от Сирия американци остават в Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че близо 1000-та американски военни, на които е наредил да се изтеглят от Сирия, ще останат в Близкия изток, с цел да предотвратят нова опасност от "Ислямска страна ", съобщи Асошиейтед прес.

В декларацията, с която нощес разгласи налагането на стопански наказания на Турция, президентът посочи, че всички американски военни ще изоставен Сирия, ще се предислоцират и ще останат в региона. Мисията им е да следят обстановката и да предотвратят повтаряне на 2014 година, когато бойци на "Ислямска страна ", организирали се в бойна мощ в Сирия, минаха и в прилежащ Ирак и превзеха иракските северни и западни региони.

Тръмп удостовери, че дребен брой американски военни ще останат в база в южна Сирия. Президентът, който не е огромен ценител на историята, изненадващо загатна в серия от туитове и Наполеон Бонапарт, отбелязва Франс прес.

"След като победихме стопроцентово халифата на "Ислямска страна ", изтеглих множеството наши военни от Сирия. Казах на моите генерали: за какво да се бием за Сирия и Асад, с цел да пазиме територията на нашия зложелател? Който желае да оказва помощ на Сирия, да пази кюрдите, за мен няма проблем - без значение дали е Русия, Китай или Наполеон Бонапарт. Надявам се всички да се оправят добре, ние сме на 7000 благи! "

Откакто разгласи преди осем дни изтеглянето на американските войски от сирийско-турската граница, което отвори пътя на турската военна намеса, президентът републиканец прави спорни изказвания, които пораждат доста въпроси за американската тактика в тази част на света, прибавя Агенция Франс Прес.

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси сподели, че тя и сенаторът републиканец Линдзи Греъм желаят Конгресът да одобри двупартийни законодателни ограничения, с които да анулира изтеглянето на американските войски от Сирия, подредено от президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Пелоси сподели, че е разговаряла с Греъм нощес и той работи по план за закон, който да бъде признат от двете партии. Целта е да се забрани продажбата на оръжия на Турция и да се наложат наказания на активите на турски водачи в Съединени американски щати, прибавя АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР