Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази увереност, че Китай ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази увереност, че Китай ще
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е уверен в постигането на споразумение с Китай в областта на търговията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази убеденост, че Китай ще отстрани комерсиалните бариери и ще бъде реализирано съглашение сред двете страни, с цел да се избегне комерсиална война. " Китай ще отстрани комерсиалните бариери, тъй като това е вярното решение. Митата ще станат реципрочни и ще бъде реализирано съглашение за интелектуалната благосъстоятелност. Велико бъдеще за двете страни! ", написа в " Туитър " през днешния ден американският президент.
От известието в " Туитър " обаче не излиза наяве защо  Тръмп е по този начин оптимистично надъхан за решаването на изострящия се търговски спор сред двете най-големи стопански системи в света, отбелязва Асошиейтед прес. Доналд Тръмп акцентира в известието, че той и президентът на Китай Си Цзинпин постоянно ще бъдат другари " без значение какво се случва със разногласието ни в търговията. "
Тръмп подписа на 22 март меморандум, който планува използването на ограничения против нечестната, съгласно Вашингтон, комерсиална политика на Пекин. Китай отхвърля обвиняванията и от 2 април вкара мита в размер 25 % за 128 артикули, внасяни от Съединени американски щати. Така Пекин отговори на въведените от Съединени американски щати спомагателни мита върху вноса на стомана и алуминий. 

Американският министър на финансите Стивън Мнучин също разяснява проблема за комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай, като съобщи, че съществува риск от комерсиална война сред двете стопански системи след препоръчаните от двете страни мита за милиарди долари, само че посочи, че не чака има такава, предава Ройтерс. 
" Очакванията ни са да няма комерсиална война, задачата ни е да продължим диалозите с Китай...Не чакам да има комерсиална война - може да има, само че въобще не чакам това ", уточни Мнучин пред телевизия Си Би Ес. Той добави, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзинпин имат " доста близки връзки " и че Съединени американски щати и Китай ще продължат да разискват комерсиалните проблеми
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР