Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че ще може

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че ще може
Коментари Харесай

Тръмп изрази готовност да работи с демократите след изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази вяра, че ще може да работи с демократите, които съумяха да лишават от републиканците болшинството в Камарата на представителите, и съобщи, че са вероятни взаимни отстъпки за опазването на здравето и инфраструктурата, съобщи Франс прес.

"С малко шанс може следващата година всички да работим дружно, с цел да продължим да реализираме резултати за американците ", съобщи Тръмп на конференция в Белия дом. Той уточни опазването на здравето, инфраструктурата, търговията и икономическия напредък измежду сферите, в които е допустимо да бъдат открити взаимни решения.

Тръмп добави, че това е огромен ден за Републиканската партия.

"Това беше огромен ден, необикновен ден ", акцентира той. "Републиканската партия насочи предизвикателство към историята, увеличавайки болшинството си в Сената и осуетявайки изрично предсказанията за Камарата на представителите ", съобщи президентът на Съединени американски щати, който още през днешния ден разгласи изборите за огромен триумф.
Демократите лишиха от Републиканската партия трийсетина места в Камарата на представителите. Очаква се демократите да получат 229 места против 206 за републиканците по последни оценки на в. "Ню Йорк таймс ". В Сената се чака републиканското болшинство да нарасне от 51 до 53 сенатори.

Тръмп съобщи, че извоюваните места в Сената са по-важни от загубата в долната камара, отбелязва Ройтерс.

"Възможно е това да стане прелестна обстановка с две партии ", съобщи Тръмп. Той добави, че Нанси Пелоси, която може да стане идващият ръководител на Камарата на представителите, в телефонен диалог е изразила предпочитание за взаимна работа. Тръмп обаче изрази подозрения, че ще може да бъде открита опция за компромис, в случай че Демократическата партия употребява новата обстановка, с цел да стартира следствия. "Не можете да получите всичко едновременно ", акцентира президентът.
Тръмп добави, че се надява да работи с Конгреса, с цел да получи финансиране за обещаната стена по границата с Мексико, само че сподели, че няма да принуди държавното управление да спре работа, с цел да го реализира. "Нуждаем се от тази стена, доста демократи знаят, че се нуждаем от стената и ще би трябвало просто да изчакаме и да забележим какво ще стане ", акцентира президентът.

Той съобщи също, че следствието на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година би трябвало да бъде прекъснато, тъй като не е от изгода за страната. "Можех да го приключа когато и да е, само че не го направих ", подсети Тръмп, представен от ДПА. "Те пилеят куп пари. Но аз го оставих да продължи. Бих могъл да го приключа незабавно ", добави той. "Не е имало никакво наговаряне ", акцентира Тръмп. Президентът на Съединени американски щати от месеци назовава следствието "лов на вещици ", напомня Франс прес.
Тръмп се подигра и на републиканските конгресмени, изгубили местата си, откакто са отказали да водят предизборна акция дружно с него, като заяви лист с имена, отбелязва Ройтерс. "Това са някои от хората, които взеха решение по свои лични аргументи да не поддържат мен или това, което ние пазиме ", сподели Тръмп пред медиите. "Те се показаха доста зле. Не съм сигурен, дали би трябвало да съм удовлетворен или печален, само че се усещам окей с това ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР