Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни
Коментари Харесай

Тръмп: Може да не отида на срещата с Ким Чен-ун или с уважение да я напусна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази вяра, че оповестените невиждани договаряния със Северна Корея ще разрешат на целия Корейски полуостров " да живее в сигурност, благополучие и мир ", съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

" Надяваме се тази среща да бъде доста сполучлива и с неспокойствие чакаме " да участваме в нея, съобщи Тръмп, който се съгласи да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун в околните седмици.
" Както към този момент съм казвал, пред Северна Корея се простира обещаващ път, в случай че тя отстрани нуклеарните си оръжия изцяло, проверимо и необратимо. Това ще е огромен ден за тях и за света ", добави американският президент на взаимна конференция с японския министър председател Шиндзо Абе в курорта си Мар-а-Лаго във Флорида.

" Ако обаче преценява, че тази среща няма да е плодотворна, няма да отидем на нея. А в случай че отида там и се окаже, че срещата не е плодотворна, с най-голямо почитание ще я напусна ", предизвести Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че Вашингтон ще постави огромни старания да постигне освобождаването на отвлечените преди десетилетия от Северна Корея японски жители, съобщи ДПА.

" Ще работим доста, доста интензивно по този въпрос и ще се постараем да върнем тези хора вкъщи ", сподели Тръмп. Той заяви, че се водят и договаряния за освобождението на трима арестувани в КНДР американски жители. " Има доста добър късмет да стане ", съобщи Тръмп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР