Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска на Луната отново да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска на Луната отново да
Коментари Харесай

Доналд Тръмп ще върне американците на Луната

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае на Луната още веднъж да бъдат изпратени астронавти (за първи път след 1972 г.) и да бъде квалифициран пилотиран полет до Марс, предадоха АП и Агенция Франс Прес.

„ Този път задачата няма да бъде единствено да бъде забито нашето знаме и да бъдат оставени отпечатъци от нашите стъпки. Ще изградим база за бъдеща задача към Марс и може би един ден към други, по-далечни светове “, сподели президентът на гала в Белия дом.

Той подписа директивата „ Космическа политика 1 “, в която подрежда на НАСА да насочи повече старания за пилотирани задачи към далечния Космос.

Тръмп обаче не загатна нищо за финансирането на поисканите от него галактически полети, отбелязва Агенция Франс Прес. Експертите са единомислещи, че за полет до Марс, който е на 225 млн. километра от Земята, са нужни голям бюджет и върхови механически достижения.

Същевременно на съвещание на японския стратегически щаб за изследване на галактическото пространство беше оповестено, че Япония ще вземе интензивно присъединяване в реализацията на американските проекти за изпращане на пилотирана експедиция на Луната и основаване на непрекъсната станция до края на 2020 година, която да обикаля естествения сателит на Земята.

Японските управляващи желаят да изпратят собствен космонавт на Луната в границите на интернационална експедиция. Токио възнамерява също да способства за осъществяването на тази стратегия, като предложи за нея свои технологии за безпилотни транспортни кораби и средства за отбрана от галактическата радиация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР