Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да остави много силно

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да остави много силно
Коментари Харесай

Тръмп: Афганистан е Харвард за терористите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае да остави " доста мощно " наличие на американското разузнаване в Афганистан след изтеглянето на американските войски от тази страна, заяви Франс прес.

" Бих желал (да мога) просто да си потегли " от Афганистан. Проблемът е, че това наподобява е лаборатория за терористи. Аз назовавам (Афганистан) Харвард за терористите ", сподели американският президент в изявление за телевизия Фокс нюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп сподели това в миг, когато бе оповестено, че представители на афганистанските управляващи и на талибаните ще се срещнат в неделя в Катар, в следващ опит да договорят политическо споразумяване на спора и слагане на завършек на военното наличие на Съединени американски щати в страната, отбелязва Франс прес.

Германия, която е съорганизатор на процеса дружно с Катар, съобщи, че афганистанските представители ще участват " в персонално качество на равни начала ".

Талибаните отхвърлят да договарят с афганистанския президент Ашраф Гани и предходен опит двете страни в спора да бъдат уверени да седнат на една маса се провали поради различия за участниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР