Президентът на САЩ Доналд Тръмп и южнокорейският му колега Мун

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и южнокорейският му колега Мун
Коментари Харесай

Тръмп се срещна с южнокорейския президент

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и южнокорейският му сътрудник Мун Дже-ин подчертаха през днешния ден потребността от дипломация, с цел да продължат нуклеарните договаряния на Вашингтон с Пхенян след несполучливата среща сред американския и севернокорейския водач през февруари, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В Овалния кабинет в Белия дом, Тръмп съобщи в отговор на журналистически въпрос, че е подготвен да облекчи някои от глобите против Северна Корея. Президентът на Съединени американски щати сподели, че с южнокорейския си сътрудник са разискали "някои филантропични неща " и опцията Южна Корея да помогне на Севера с храни. Тръмп дефинира връзките си със севернокорейския водач Ким Чен-ун като здрави и съобщи, че в даден предстоящ миг може да има и трета среща с него.

Президентът на Съединени американски щати се срещна два пъти с Ким, в Сингапур и Ханой, и убеди севернокорейския водач да замрази нуклеарните опити и ракетните тествания, само че не реализира доста по въпроса за нуклеарното разоръжаване. "Надявам се всичко да завърши с прелестно решение за света ", сподели Тръмп.

Мун съобщи, че не гледа на февруарската среща в Ханой като на неуспех, а като на част от един по-дълъг развой с присъединяване на Севера. Той се съгласи с Тръмп, че "крайната цел " е цялостното нуклеарно разоръжаване на Северна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР