Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вождът на Северна Корея

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вождът на Северна Корея
Коментари Харесай

Оборват Тръмп - Северна Корея е давала много по-големи обещания в миналото

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и вождът на Северна Корея Ким Чен-ун организираха първа историческа среща в Сингапур през днешния ден (12 юни).

В подписаното съглашение след края на срещата сред Тръмп и Ким се акцентира, че двамата са провели обстоен, изчерпателен и откровен продан на отзиви по въпросите, свързани със основаване на новите връзки сред Съединени американски щати и КНДР и построяването на дълготраен и постоянен мир на Корейския полуостров.

Тръмп се ангажира да обезпечи гаранции за сигурността на КНДР , а вождът Ким Чен-ун препотвърди твърдия си и хладнокръвен ангажимент за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров .

 КНДР изоставя нуклеарните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, разгласи Тръмп Обновена
КНДР изоставя нуклеарните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, разгласи Тръмп

Санкциите остават на този стадий

" Убедени, че построяването на нови връзки сред Съединени американски щати и КНДР ще способства за мира и просперитета на Корейския полуостров и на света, и признавайки, че построяването на взаимно доверие може да насърчи нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, президентът Тръмп и Ким Чен-ун декларират следното:
Съединени американски щати и КНДР се ангажират да открият нови връзки сред Съединени американски щати и КНДР в сходство с желанието на народите на двете страни за мир и разцвет. Съединени американски щати и КНДР ще обединят напъните си за създаване на дълготраен и постоянен кротичък режим на Корейския полуостров. Потвърждавайки декларацията от 27 април в Панминчжон, КНДР се ангажира да работи за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров. Съединени американски щати и КНДР се ангажират с възобновяване на тленните остатъци на бойците на двете страни, в това число незабавното репатриране на към този момент разпознатите. "

How does the Joint Statement from the “epochal ” Singapore Summit stack up with other historic documents on denuclearization? Not so well, I fear. See for yourself; @Joshua_Pollack has compiled them all.https://t.co/4c7t3rNpGD
— Jeffrey Lewis (@ArmsControlWonk) June 12, 2018

Мнозина анализатори обаче изляха студена вода върху изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че това съглашение е " всеобхватно и изчерпателно ".

Те настояват, че Северна Корея е подписвала доста по-съществени заявления след договаряния сред двете страни в предишното, само че постоянно по-късно се е отричала от дадените обещания.

 Ким е доста интелигентен и са основали доста специфична връзка, разяснява Тръмп
Ким е доста интелигентен и са основали доста специфична връзка, разяснява Тръмп

Решихме да оставим предишното зад себе си, светът ще види значима смяна, добавя Ким Чен-ун

През 1992 година Северна и Южна Корея се схванаха да не изпитват или създават нуклеарни оръжия.

През 1994 година Северна Корея разгласи, че ще замрази програмата си за нуклеарно оръжие в подмяна на помощ.

През 2005 година Северна Корея даде обещание, че изоставя " всички нуклеарни оръжия и съществуващите нуклеарни стратегии ", като още на идната година - 2006, Пхенян организира първото си нуклеарно тестване.

 Тръмп и Ким с историческо здрависване Обновена
Тръмп и Ким с историческо здрависване

Започна срещата в Сингапур
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР