Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп напусна Белия дом отлетя за Флорида

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания Тръмп напуснаха Белия дом няколко часа преди церемонията по встъпване в служба на Джо Байдън, предадоха международните организации.

Президентската двойка отлетя от Белия дом с хеликоптер малко след 8,15 ч. локално време. На излизане от Белия дом Тръмп сподели единствено няколко думи - загатна "фантастичен четиригодишен мандат " и че да бъде президент е била най-голямата чест в живота му.

Тръмп отпътува за военната база "Андрюс ", където ще се сбогува с военнослужещите. После ще отлети в имението си в Мар-а-Лаго в щата Флорида.

Макар че във видеообръщението си Тръмп в последна сметка пожела триумф на приемника си, милиардерът, прочут с буйния си манталитет, по този начин и не го поздрави. Нещо повече, той няма да участва на церемонията по встъпването му в служба във Вашингтон, което не се е случвало от 150 години.

За разлика от него Барак Обама, Джордж У. Буш и Бил Клинтън ще бъдат на предните места в този значим миг за американската народна власт, който ще настъпи в 12 ч. през днешния ден (17 ч. по Гринуич) при извънредно засилени ограничения за сигурност, поради които американската федерална столица е неузнаваема.

Днешният ден ще остане в историята и по още една причина - за първи път жена става вицепрезидент на най-могъщата страна в света. Петдесет и шест годишната Камала Харис ще е също по този начин първата чернокожа и първият човек от индийски генезис на този пост.

След мандат, белязан от лавина от кавги и две процедури за импийчмънт, Доналд Тръмп излиза от властта с най-ниско ниво на утвърждение в допитванията, изолиран от част от хората в личния си лагер, ужасени от насилието в Капитолия. Точно преди да се отдръпна, той помилва 73-ма души, в това число някогашния си консултант Стив Банън, упрекнат в заграбване на средства, които трябваше да бъдат за построяването на стена по границата с Мексико.

След къса гала във военната база "Андрюс " покрай Вашингтон, Тръмп ще отпътува за финален път с държавния аероплан "Еър форс уан " за голф клуба си в Мар а Лаго, Флорида, където ще стартира животът му на някогашен президент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР