Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на Китай Си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на Китай Си
Коментари Харесай

Тръмп и Си Дзинпин продължават натиска върху Северна Корея

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителят на Китай Си Дзинпин са се споразумяха да продължат с натиска и глобите върху Северна Корея, до момента в който Пхенян не предприеме съответни стъпки за премахването на нуклеарното си оръжие. Това се показва в изказване на Белия дом, откъдето разпространиха информация за резултатите от телефонния диалог сред държавните глави на Съединени американски щати и Китай, съобщи нюз.бг. Въоръжена с нуклеарни оръжия, Северна Корея съставлява недопустим риск за Съединени американски щати
" Двамата водачи приветстват вероятността за разговор сред Съединени американски щати и Северна Корея и дадоха обещание да поддържат напън и глобите против Северна Корея, до момента в който Пхенян не предприеме съответни стъпки за осъществяването на необратимо нуклеарно разоръжаване " - се споделя в документа.
" Президентът Тръмп изрази вяра, че водачът на Северна Корея Ким Чен-ун може да избере един по-светъл път за бъдещето на родината си ", показаха от Белия дом. Си Дзинпин пък се надявал на позитивен резултат от договарянията.
Вчера бе обявено за реализирано единодушие за среща на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун до началото на май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР