Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на Европейската комисия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Тръмп и Юнкер си стиснаха ръцете за търговията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер реализираха съглашение да не вкарват нови наказателни цени и да понижат бариерите пред трансатлантическата търговия.

Лидерите се съгласиха да разширят вноса на американски полутечен газ в Европа. Наред с това Тръмп и Юнкер се договориха да понижат митата за импорт на индустриална продукция, в това число на колите. Засега няма да бъдат въвеждани нови мита най-малко до момента в който договарянията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз не престават.

Председателят на Европейска комисия разгласи, че цените за импорт на алуминий и стомана ще бъдат върнати на предходното им ниво, а Европейски Съюз ще анулира митата, които вкара като отговор на дейностите на Съединените щати.

"Имахме огромен ден, доста огромен ", съобщи Тръмп по време на взаимната конференция в Белия дом.

"Сега започваме договарянията, само че знаем в каква посока вървят ", добави американският държавен глава. Той похвали "новата фаза " в комерсиалните връзки с Европа

Новото съглашение понижи напрежението, което се наслои, откакто Тръмп се закани да вкара спомагателни мита за вноса на коли от Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР