Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания отговориха

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания отговориха
Коментари Харесай

Тръмп и Мелания проследиха Дядо Коледа

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и първата дама Мелания дадоха отговор по телефона на въпроси на деца, които желаеха да узнаят къде се намира Дядо Коледа и какво ще им подари той, предадоха международните организации.

Така първото американско семейство съблюдава традицията и се включи в задачата на Обединеното командване за аерокосмическа защита на Северна Америка (НОРАД) за следене на околосветското странствуване на Дядо Коледа. Всяка година на доброволци към НОРАД дават отговор на телефонни позвънявания и на електронни писма на деца и възрастни от целия свят и ги осведомят за напредването в действително време на Добрия дъртак.

Сайтът на военните се посещава годишно от към 9 милиона консуматори от над 200 страни по света. Доброволците одобряват 140 000 телефонни повиквания, свързани с Дядо Коледа. Традиционно НОРАД стартира да следи впряга му на 24 декември.

Тръмп и първата дама разговаряха по телефона с малчугани в имението си в щата Флорида, където прекарват коледните празници. Двойката приемаше позвъняванията по два обособени телефона в дневната на имението на Тръмп. Сред обаждащите се беше дете от Мисисипи, на което Тръмп сподели, че неговият щат е страховит и му предсказа, че Дядо Коледа ще се отнесе към него доста добре.

Дете от Вирджиния показа с Тръмп, че желае да откри конструктор под елхата вкъщи и президентът му описа, че като дребен е обичал да получава също подобен подарък. 5-годишно дете пък сподели на президента, че желае баба му да бъде изписана от болничното заведение за Коледа и Тръмп му сподели, че това предпочитание е по-хубаво от желанието за играчка. На момченце на име Райън Тръмп сподели, че желае мир за страната, откакто тя към този момент има разцвет.

Проследяването на пътешествието на Дядо Коледа датира от 1955 година Тогава в магазин в Съединени американски щати се появява публикация с телефонен номер, за който се твърди, че е номерът на Дядо Коледа. Той обаче е отпечатан неверно и когато деца и възрастни стартират да звънят, се оказва, че се обаждат в базата на командването на континенталните сили за въздушна защита - предходник на НОРАД - в Колорадо спрингс, Калифорния.

Военният, който бил на пост на телефона тогава, се пошегувал с обаждащите се и им споделил, че той е Дядо Коледа и по този начин било сложено началото на една традиция с присъединяване на НОРАД.

В последните години в следенето на пътуването на Добрия дъртак, проведено от НОРАД, се включваха постоянно Барак и Мишел Обама.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР