Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания бяха

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания бяха
Коментари Харесай

Тръмп в разговор с дете: Още ли вярваш в Дядо Коледа? Защото на 7 г. това е рядкост

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и първата дама Мелания бяха измежду 1500 доброволци, които оказват помощ на военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) да осведомят малчуганите за маршрута на шейната на Дядо Коледа, предадоха международните организации.

Президентската двойка беседва по телефона с няколко души, които пожелаха да научат къде тъкмо се намира положителният дъртак, раздаващ дарове. Доналд Тръмп самичък зададе въпрос на 7-годишно момче, който взриви обществените мрежи: „Още ли вярваш в Дядо Коледа? Защото на 7 години това е рядкост“, сподели президентът.

Веднага въпросът му беше неодобрен в интернет и президентът беше упрекнат за своята несъобразителност.

Helping children across the country track #Santa is becoming one of my favorite traditions! @Potus and I enjoyed working with @NORADSanta – #ChristmasEvepic.twitter.com/CYNkARbFaI

— Melania Trump (@FLOTUS) 25 декември 2018 година



Традицията, съгласно която военновъздушните сили на Съединени американски щати наблюдават напредването на Дядо Коледа, датира от 1955 година, когато деца, издирващи положителния дъртак, се свързали по неточност с военния команден център в Колорадо Спрингс, поради неверен телефонен номер на Дядо Коледа, оповестен в локален вестник.

Тази година НОРАД подвигна във въздуха изтребители, с цел да „съпроводят“ летящата шейна на Дядо Коледа. При навлизането на канадска територия край остров Нюфаундленд са били вдигнати два самолета CF-18, след което пък на територията на Съединени американски щати щафетата е поета от американските военновъздушни сили.

Полетът на шейната се следи от 47 радара, ситуирани в северните и източните региони на Съединени американски щати и Канада, а също и от спътници с инфрачервени сензори, за които се твърди, че реагирали на топлинното излъчване от аления нос на елена Рудолф, теглещ шейната на Дядо Коледа.

Преди да се включи в самодейността обаче, Тръмп съобщи пред кореспонденти, че няма вести по отношение на частичното прекъсване на работата на федералната администрация, съобщи ДПА.

Що се касае до напредването на Дядо Коледа, то може да бъде проследено в действително време  ТУК.  Към 00.35ч. по Гринуич през днешния ден шейната на положителния дъртак напускаше Бразилия по посока на Санвичевите острови, откакто стартира с раздаването на дарове в Азия и Тихоокеанския район, Нова Зеландия, Япония и Китай. Досега са раздадени съвсем 4,1 милиарда подаръка, твърди НОРАД.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР