Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея
Коментари Харесай

Ким и Тръмп ще работят за Корея без ядрени оръжия. Неясно как

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен-ун дадоха обещание през днешния ден да работят за Корейски полуостров без нуклеарни оръжия, а Вашингтон пое ангажимент да даде гаранции за сигурност на Пхенян, оповестяват международните организации.

Тръмп сподели, че процедурата по унищожаване на нуклеарните оръжия от полуострова може да стартира " доста, доста бързо ". Американският държавен секретар Майк Помпейо и севернокорейски представители ще проведат допустимо най-скоро по-нататъшни договаряния.

Съвместното изказване, подписано от двамата, няма доста детайлности по какъв начин заложените цели ще бъдат реализирани, отбелязва „ Ройтерс”. Експерти напомнят, че и преди 10 години се е говорело за денуклеаризация на полуострова, само че тази цел по този начин и не е била изпълнена.
„ Ще имаме страхотни връзки “: Тръмп срещна Ким в Сингапур Двамата водачи договарят за нуклеарно разоръжаване
Даже и да стартира – упованията на осведомените с материята са, че процесът ще се проточи най-малко десетилетие, ще коства скъпо и ще изисква подписването на контракт за ненападение.

Документът не загатва нищо за интернационалните наказания, които бяха наложени на Северна Корея поради програмата й за нуклеарни оръжия. Никъде не се приказва и за подписване на кротичък контракт. Съединени американски щати и Северна Корея водят война в Корейската война (1950-1953 г.) и механически към момента са във война, защото спорът бе преустановен с нормално помирение.

Двете страни реализираха съглашение за връщане на тленните остатъци на военнопленници, в това число неотложно репатриране на към този момент разпознатите, заяви АП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР