Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън влязоха в задочен телевизионен дуел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и претендентът на демократите Джо Байдън влязоха в неприсъствен двубой по малкия екран нощес, съобщи Асошиейтед прес.

Същия ден двамата трябваше да се изправят един против различен в Маями, щата Флорида, за втория спор между тях. Той обаче в последна сметка бе анулиран, откакто президентът републиканец даде позитивна проба за новия ковид, а по-късно отхвърли да се съгласи на виртуален двубой със своя противник. Вместо това двамата отговаряха едновременно на въпроси на гласоподаватели в директен ефир - Тръмп от Маями по телевизия Ен Би Си, а Байдън - от Филаделфия, в родния си щат Пенсилвания, по телевизия Ей Би Си. И Америка гледаше на разграничен екран, съгласно израза на журналиста от Ей Би Си Дейвид Мюр.

Президентът отхвърли да осъди набралата известност напоследък тайна доктрина Кю Анон, съгласно която страната е ръководена от враждебни към Тръмп демонски педофили и демократи, които в последна сметка обаче той ще унищожи.

Президентът излъга, като увери, че не знае нищо за това придвижване, макар че е бил питан доста пъти за него, отбелязва АП. Тръмп е казвал, че Кю Анон му се нрави, защото тази тайна доктрина го възхвалява.

" Зная, че те са твърдо срещу педофилията ", съобщи въпреки всичко той, притиснат от водещата Савана Гътри.

За сметка на това Тръмп осъди категорично белия супремасизъм - нещо, което отхвърли да направи по време на първия си спор с Байдън на 29 септември. " Осъждам белия супремасизъм. Осъждам белия супремасизъм от години ", сподели той.

Байдън от своя страна стартира телевизионното си присъединяване, като разкритикува реакцията на Тръмп на пандемията от новия ковид. " Отговорност на президента е да води ", а той " не го направи ", увери претендентът на демократите. Байдън сподели, че Тръмп се е фокусирал напълно върху фондовите пазари и е омаловажил разпространяването на вируса, заплашило здравето на американците и действителната стопанска система.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, като са преди всичко в света по брой инфектирани и умряли.

Кандидатът на демократите също така разкритикува президента републиканец, че не работи задоволително интензивно с Конгреса за приемане на пакет с икономическа помощ за хората и фирмите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп увери, че е схванал, че е инфектиран с ковид чак след дебата си с Байдън на 29 септември. Вече нямам никакви признаци и се усещам приемливо, сподели американският президент, представен от ТАСС.

АП отбелязва, че съгласно изследвания на публичното мнение американците са мощно сериозни както към отговора на Тръмп на пандемията, по този начин и на неговата реакция при личното му заразяване с ковид.

По-рано през вчерашния ден, на избирателен протест в щата Северна Каролина, Тръмп разкритикува телевизия Ен Би Си, наричайки я " най-лошата ". Той насочи нападки и по адрес на журналистката Кристен Уелкър от Ен Би Си, която е планувано да бъде модератор на втория, финален спор сред президента републиканец и претендента на демократите - на 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се състоят на 3 ноември. Проучванията отреждат преднина на Байдън както в народен проект, по този начин и в основни щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР