Президентът на САЩ Доналд Тръмп и германския канцлер Ангела Меркел

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Тръмп и Меркел обезпокоени от новите руски оръжия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и немския канцлер Ангела Меркел показаха в телефонен диалог безпокойствие във връзка изказванията на президента Владимир Путин, че Русия е създала „ неуязвими “ ракети и друго ново въоръжение, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Двамата показаха безпокойствие от последните забележки на президента Путин за оръжейни разработки и отрицателните последствия от тях за интернационалните старания за надзор над въоръженията “, разгласи канцлерството в Берлин.

Путин разгласи в годишното си послание в Народното събрание в четвъртък, че Русия е създала ново потомство „ неуязвими “ хиперзвукови ракети, подводен нуклеарен дрон и други въоръжения, предизвиквайки Вашингтон преди изборите на 18 март, на които се чака да завоюва нов мандат.

Речта бе придружена с видеоклипове на ракети, пресичащи планини и океани и летящи над Атлантическия океан, преди да ударят източното крайбрежие на Съединени американски щати.

В отговор Съединени американски щати упрекнаха Москва, че тези оръжия нарушават съглашение за надзор на въоръжението от времето на Студената война.

Кремъл изрично отхвърли да е нарушена която и да е уговорка от някое интернационално съглашение или контракт за разоръжаване и надзор над въоръженията. „ Русия не има намерение да бъде бъде въвлечена в оръжейна конкуренция “, съобщи през днешния ден представителят Дмитрий Песков.

Путин обаче сподели в изявление за Ен Би Си късно в четвъртък, че оръжейната конкуренция на процедура стартирала, когато Съединени американски щати се отдръпнали от контракта за противоракетна защита при президента Джордж У. Буш.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР