Президентът на САЩ Доналд Тръмп ентусиазирано развява малък флаг на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ентусиазирано развява малък флаг на
Коментари Харесай

Тръмп иска да превърне КНДР в голяма икономическа сила

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп въодушевено развява дребен байрак на Виетнам часове преди да организира втора среща на върха с водача на КНДР Ким Чен-ун. Американският водач ще се опита да убеди Северна Корея, че може да просперира стопански като Виетнам, в случай че се откаже от нуклеарните оръжия, осведоми АП.
 Снимка 409226
Източник:
 Ким Чен - ун ще е във Виетнам до събота
Ким Чен - ун ще е във Виетнам до събота

Целта е публично посещаване

" Ще забележим какво ще се случи, само че той желае да направи нещо огромно ", разяснява Тръмп и добави, че Ким може да употребява Виетнам като модел за икономическо възкръсване.

" Ако видите какво направихте за къс интервал, той може да го направи за доста, доста бързо време - да направи Северна Корея огромна икономическа мощ ", разяснява американският водач.
 Тръмп и Ким пред подписване на договорка
Тръмп и Ким пред подписване на договорка

Пхенян извлича изгоди от доближаването с Белия дом

По-рано президентът на Съединени американски щати написа в " Туитър ", че " Виетнам се развива като малко места на Земята . Северна Корея може да бъде същата и доста бързо, в случай че изостави нуклеарните оръжия. Потенциалът е страховит, огромна опция, като съвсем никой различен в историята, за моя другар Ким Чен-ун. Ние ще разберем доста скоро - доста забавно ".
 Снимка 409228
Източник:
 Ким Чен-ун и прескорпусът на Белия дом с резервация за един и същи хотел
Ким Чен-ун и прескорпусът на Белия дом с резервация за един и същи хотел

Журналистите са преместени в интернационален медиен център на към 7 минути от хотела

Очакванията от срещата в Ханой са високи. Но карнавалната атмосфера във виетнамската столица, улиците са изпълнени с рисунки на водачите, търговци продават тениски с лицата на двамата водачи, е в контрастност със сериозните тематики, които ще бъдат разисквани: нуклеарните оръжия на КНДР и мирът на Корейския полуостров.

" Планирали сме доста огромна среща, както знаете, със Северна Корея, с ръководителя Ким, мисля, че може да се трансформира в доста сполучлива " среща, сподели Тръмп пред водачите на Виетнам.

Преди срещата с Ким Съединени американски щати и Виетнам подписаха няколко търговски съглашения, в това число за продажбата на 110 самолета " Боинг " на южноазиатската страна. Американската компания подписа покупко-продажби с VietJet за 100 самолета 737 MAX и с Bamboo за 10 самолета 787 Dreamliners. Американската софтуерна компания за авиация Sabre също подписа договорка с Vietnam Airlines.

Ким остана в хотела си, до момента в който представители на КНДР обикаляха из столицата на Виетнам.

Срещата сред Ким и Тръмп ще стартира през днешния ден с вечеря и ще продължи на следващия ден сутринта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР