Президентът на САЩ Доналд Тръмп е виновен за смъртта на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е виновен за смъртта на
Коментари Харесай

Коронавирус: Ноам Чомски обвини Тръмп, че е виновен за смъртта на хиляди американци

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е отговорен за гибелта на хиляди американци, като употребява пандемията от новия ковид, с цел да усили възможностите си да бъде избран отново и по непочтен метод да усили облагите на огромния бизнес. Това разгласи фамозният проф. Ноам Чомски, представен от " Гардиън ".

В изявление за английското издание радикалният интелектуалец твърди, че американският президент работи в ущърб на междинната класа американци, до момента в който се преструва, че е избавител на страната по време на най-тежката здравна рецесия от най-малко 100 години.

Чомски настоя, че Тръмп, който ще взе участие на президентските избори по-късно тази година, е орязал държавното финансиране на опазването на здравето и проучванията на инфекциозните болести в интерес на богатите корпорации.

Професорът акцентира: " Това е нещо, което Тръмп прави всяка година от мандата си, орязвайки го още повече. Така че проектът му е дано да продължим да съкръщаваме финансирането, дано продължим, с цел да се уверим, че популацията е толкоз уязвимо, колкото можем да го създадем, тъй че то да страда колкото е допустимо повече, само че несъмнено ще усили облагите за главните си доверители в благосъстояние и корпоративна мощност. "

Чомски посочи още, че президентът се е отказал от отговорностите си, като е принудил обособените губернатори на щати да поемат отговорност за битката с вируса. " Това е страхотна тактика за ликвидиране на доста хора и възстановяване на изборната му политика ", разяснява иронично той.

Попитан да обясни дали счита Тръмп за отговорен за гибелта на американци, той сподели: " Да, само че е доста по-лошо от това, тъй като същото е правилно в интернационален проект. За да се опита да прикрие незаконните си офанзиви против американския народ, които се случват през цялото това време, той се пробва да откри изкупителни жертви. "

Професорът означи, че решението на Тръмп да спре финансирането на Световната здравна организация (СЗО )ще докара до жертви в Йемен и на целия африкански континент.

С изявлението Чомски бележи началото на Прогресивния интернационал, световна самодейност за сливане, образуване и активизиране на прогресивните сили по целия свят.

Първо проведен от Бърни Сандърс, сенатора от Върмонт, и Янис Варуфакис, някогашния гръцки финансов министър, Прогресивният интернационал цели да ускори битката против възходящия напредък на десни популистки придвижвания по целия свят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР