Президентът на САЩ Доналд Тръмп е участвал в данъчни схеми,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е участвал в данъчни схеми,
Коментари Харесай

Тръмп помагал на родители си да крият данъци

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е взел участие в данъчни схеми , включващи случаи на измами, в които той и неговите братя и сестри са помогнали на родителите им да избегнат заплащането на налози за милиони долари, заяви в. " Ню Йорк таймс ".

Сегашният президент е получил близо $413 млн. от татко си . Голяма част от сумата е пристигнала посредством основана куха фамилна корпорация, която служела за укриване на налози.

Властите на щата Ню Йорк оповестиха, че преглеждат деликатно публикацията. От своя страна в. " Ню Йорк таймс " прецизира, че Доналд Тръмп няма да може да бъде наказателно разследван за укриване на налози поради изтекла отминалост . Все отново остава опцията президентът да бъде санкциониран за укрити налози.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс назова обявата " подвеждаща ".

Вестникът въпреки всичко оповестява, че констатациите му се основават на повече от 200 данъчни заявления от бащата Фред Тръмп, неговите сдружения и разнообразни партньорства и тръстове на семейството Тръмп. В записите не са включени данъчните заявления на Доналд Тръмп. За разлика от други претенденти и президенти на Белия дом през последните десетилетия, Доналд Тръмп отхвърли да разгласява данъчните си заявления .

Според вестника публикацията се основава и на изявленията с някогашните чиновници и съветници на Фред Тръмп и повече от 100 000 страници документи, описващи неговата бизнес империя.

Разследването също се основавало на десетки хиляди страници от поверителни документи - банкови извлечения, финансови одити, счетоводни книги, доклади за погашение на пари, фактури и анулирани чекове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР