Президентът на САЩ Доналд Тръмп е съобщил на южнокорейския си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е съобщил на южнокорейския си
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ са готови за преговори с КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е съобщил на южнокорейския си сътрудник, че е подготвен за диалози със Северна Корея в "подходящото време, при точните условия ", осведомят организации, базирайки се на известия на Белия дом и на Синия дом.

Тръмп е провел телефонен диалог с Мун Дже-ин.

Белият дом разясни, че Мун е благодарил на Тръмп за "лидерството му, направило диалозите вероятни ".

Двамата президенти имат вяра, че договарянията сред двете Кореи могат естествено да доведат до диалози сред Съединени американски щати и КНДР за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров след Олимпиадата.

Сеул добави, че Тръмп е уверил Мун, че Съединени американски щати няма да бомбардират КНДР, до момента в който договарянията сред двете страни не престават.

Вчера КНДР и Южна Корея организираха първите договаряния на високо равнище за последните две години. Пхенян се съгласи да изпрати делегация на Зимните олимпийски игри, а също по този начин да организира диалози със Сеул за понижаване на напрежението на границата.

По-рано през днешния ден Мун съобщи, че подготвен да организира среща с водач на Северна Корея Ким Чен-ун за разрешаване на нуклеарния въпрос.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР