Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да се оттегли

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да се оттегли
Коментари Харесай

Тръмп е решил да се оттегли от ядрената сделка с Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решил да се отдръпна от нуклеарната договорка с Иран. Това заяви Ройтерс.

Агенцията се базира на осведомени източници. Според тях Тръмп ще разгласи новината на 12 май. Според американския президент реализирана през 2015 година договорка сред Иран и Запада не работи.

Има късмет Тръмп да избере да остави Съединените щати в интернационалния пакт, по който Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на облекчение на глобите, частично заради " запазването на съюза " с Франция и да избави лицето на френския президент Емануел Макрон, който се срещна с Тръмп предходната седмица.

Решението на Тръмп да приключи облекчаването на глобите от Съединени американски щати за Техеран, може да провокира реакция от страна на Иран, която може да възобнови програмата си за нуклеарно оръжие или да " накаже " американските съдружници в Сирия, Ирак, Йемен и Ливан.

Изнесените в понеделник данни от израелския министър председател Бенямин Натаняху за нови нуклеарни действия на режима на аятоласите могат да дадат причини на Тръмп да скапе нуклеарната договорка от 2015 година

Иран отхвърли, че в миналото е търсил нуклеарно оръжие, и упрекна своя израелски зложелател, че разпалва съмнения против него.

Пактът от 2015 година сред Иран и шест огромни - Англия, Китай, Франция, Германия, Русия и Съединените щати - е измежду външно - политическите триумфи на някогашния американски президент Барак Обама, само че е разказан от Тръмп като " една от най-лошите покупко-продажби ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР