Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разговарял със световните лидери

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разговарял със световните лидери
Коментари Харесай

Тръмп разговаря със световните лидери за увеличението на митата, няма да има изключения

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разговарял със международните водачи за плануваното нарастване на митата за импорт на стомана и алуминий и не възнамерява да прави изключения за никой, заяви Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос в неделя, предава Reuters.

“Знам, че е провел диалози с много международни водачи “, съобщи Рос в изявление пред американския ефирен канал ABC.

„ Ясно е, че той взима решенията, само че все още, доколкото съм осведомен, става въпрос за много необятен обсег на ограниченията. Не съм чул да приказва за изключения “, добави комерсиалния министър. Reuters напомня, че в четвъртък Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще усили митата за вносна стомана на 25% и за вносен алуминий - на 10%, с цел да отбрани домашните производители. Това провокира голям брой рецензии от комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати, съобщи " Фокус ".

Рос омаловажи вероятните последици за американската стопанска система от мярката. Според неговите думи, препоръчаните нови мита ще усилят приходите на Съединени американски щати с към 9 милиарда $ на година, което съставлява доста по-малко от 1% от Брутният вътрешен продукт на страната.

„ Така че приказките, че това ще докара до загуба на работни места, ще усили цените и въобще, че ще повлияе зле са неверни “, акцентира той.

Търговският министър не е впечатлен от заканите на Европейски Съюз за налагане на ответни мита на знакови американски артикули, измежду които мотоциклетите Харли Дейвидсън, бърбънът и дънките Левис. Според него те са тривиални и са „ голяма неточност “. В отговор на европейските закани, Доналд Тръмп на собствен ред подсказа, че може да усили митата за импорт на европейски коли. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР