Президентът на САЩ Доналд Тръмп е призовал украинския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е призовал украинския си колега
Коментари Харесай

Извънредно! Тръмп публикува секретната стенограма от разговора със Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е призовал украинския си сътрудник да се свърже с основния прокурор Уилям Бар по отношение на разкриване на евентуално следствие за корупция, обвързвано с някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Това излиза наяве от оповестената преди минути стенограма от телефонен диалог сред Тръмп и Владимир Зелески през юли, написа "Ню Йорк таймс ". Именно диалогът е в центъра на обвинявания, че президентът на Съединените щати е притискал задграничен водач да открие компромати против политически противник.

По време на диалога Тръмп е декларирал пред Зеленски, че би трябвало да се свърже с Бар и персоналния му юрист Руди Джулиани, излиза наяве още от оповестената от Белия дом стенограма.

"Има доста да приказваме за сина на Байдън, че Байдън е спрял следствие, и доста хора желаят да схванат за това ", казалТръмп в диалога си със Зеленски. "Така че какво и да направиш с основния прокурор, ще бъде ужасно ", добавил американският водач.

"Бих желал основният прокурор да ви се обади или да се обади на вашите хора, бих желал да стигнете до дъното на това ", отбелязал Тръмп по време на диалога си, имайки поради някогашния специфичен прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър, разследвал съветската сага.

Близки до Тръмп настояват, че президентът не е оказвал напън върху Зеленски, само че загатва Бар, тъй като правосъдното министерство проверява намесата на Русия на изборите през 2016 година

Споменаването на Бар и Джулиани от президента на Съединени американски щати е основната част от траялия половин час диалог, по време на който са разисквани разнообразни въпроси. Но на няколко пъти Тръмп връща диалога към Бар, Джулиани и Байдън.

От диалога на 25 юли не излиза наяве за 391 милиона $ помощ, които Тръмп е изискал да задържат за няколко дни преди да се организира диалогът. Парите са за подкрепяне на Украйна.

Именно диалогът със Зеленски принуди демократите да разгласят през вчерашния ден, че стартират публична процедура по импийчмънт , обвинявайки Тръмп в изменничество.

Стенограмата можете да разгледате тук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР