Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на съветниците си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на съветниците си
Коментари Харесай

Тръмп обмисля морска блокада на Венецуела

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на съветниците си да проучат въпроса за морска обсада на Венецуела, оповестява " Спутник " по информация на осведомителния портал " Аксиос ".

Тръмп е предложил да бъдат ситуирани военни кораби на Съединените щати по крайбрежието на латиноамериканската страна, които да попречат на вноса на артикули по море.

Медията оповестява, че Министерството на защитата е отхвърлило концепцията с претекста, че тя е неосъществима от правна позиция и би предполагала доста старания от страна на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Пентагонът не одобри на съществено предлагането на Тръмп, защото не счете концепцията за изключително практична, написа " Аксиос ".

Припомняме, този месец Тръмп съобщи, че обмисля опцията да блокира Венецуела, само че не разкри повече детайлности. За сходна обсада обаче биха били нужни повече средства, от тези, с които разполагат Военноморските сили на Съединените щати, показва " Аксиос ". Медията написа и че чиновници от Белия дом са уверили, че Тръмп няма да изпраща сухопътни войски в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР