Президентът на САЩ Доналд Тръмп е попитал своя френски колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е попитал своя френски колега
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е призовал Франция да напусне ЕС

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е попитал своя френски сътрудник Еманюел Макрон: " Защо не напуснеш Европейския съюз ", когато двамата са се срещнали през април във Вашингтон, съгласно излезли в американските медии данни, предава EUObserver, представен от Фокус.
Тръмп също по този начин е предложил на Макрон двустранно комерсиално съглашение като подучване за напускането на съюза, оповестяват двама източници от Европейски Съюз, участвали на договарянията. Белият дом отхвърли на опровергае или да удостовери и посочи данните.
Френският президент " Еманюел Макрон съобщи, че няма да разяснява директно известията, че неговият американски сътрудник Доналд Тръмп му е предложил да напусне Европа, само че твърдото ангажиране на Париж към Европа може да накара човек ясно да си показа какъв тъкмо е бил отговорът, предава в това време Politico.
" Нещата, казани зад затворени порти, би трябвало да си останат зад затворени порти. Не е добра концепция да се повтарят ", съобщи Макрон при молба да разяснява новините. " Но знаете уговорките, които съм направил пред Европа. Смятам, че те са задоволителни да си визиите реакцията ми ", добави той.
По-рано Тръмп още веднъж разкритикува Европейски Съюз.
" Обичам страните от Европейския съюз, само че той е основан, с цел да се възползва от Съединени американски щати. Няма да допуснем това ", съобщи президентът по време на тирада в щата Северна Дакота.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР