Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега
Коментари Харесай

Москва твърди, че Тръмп е поканил Путин да посети САЩ


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е поканил съветския си сътрудник Владимир Путин на посещаване в Съединени американски щати и му е споделил в телефонен диалог, че ще се радва да се видят в Белия дом, съобщи Ройтерс, като цитира съветската организация РИА Новости.

Според РИА съветският външен министър Сергей Лавров споделил, че Тръмп повторил няколко пъти поканата в телефонния диалог с Путин. Тръмп му споделил, че ще се радва да върне визитата, като посети Русия, прибавя Ройтерс.

По-рано съветникът по националната сигурност към Белия дом Джон Болтън съобщи пред посланика на Русия, че подобряването на връзките сред двете страни зависи от отстраняването на безпокойството на Вашингтон поради съветската интервенция в изборите, химическата офанзива във Англия, както и от обстановката в Украйна и Сирия. Това заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Това е първата среща на Болтън, който пое поста по-рано този месец, и съветския дипломат Анатолий Антонов, се отбелязва в известието. На срещата, състояла се в Белия дом, американецът е споделил на руснака, че страните им имат интерес от по-добри взаимоотношения, само че преди този момент би трябвало да бъдат решени проблемите към хипотетичната съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и отравянето на някогашния съветски разузнавач в Англия. Москва отхвърля тези две обвинявания, означи Ройтерс.

В известието се споделя още, че Съединени американски щати са загрижени и поради ситуацията в Украйна, където Русия поддържа сепаратисти и в Сирия, където с намесата си в седемгодишната гражданска е наклонила салдото на силите в интерес на режима в Дамаск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР