Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега
Коментари Харесай

Тръмп поканил Путин във Вашингтон през есента

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е поканил съветския си сътрудник Владимир Путин във Вашингтон през есента. Това заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс. В изказването не се прецизира къде тъкмо ще се срещнат двамата водачи, само че означи, че диалозите за организирането ѝ към този момент са в ход.

В четвъртък Белият дом заяви, че Тръмп не е склонен с предлагането на Путин Русия да разпита американски жители, а в подмяна Вашингтон да получи достъп до 12-те съветски хакери, упрекнати в интервенция в президентските избори в Съединени американски щати преди две години.

Новината обаче се оказа изненада за шеф на американските разследващи служби. Шефът на разузнаването призна, че никой не го е уведомил за това желание на президента. И посочи, че той изобщо няма концепция защо са говорили Тръмп и Путин на срещата при започване на седмицата.

В изявление за американската телевизия СиЕнБиСи Тръмп съобщи, че съгласно него предходният президент на Съединени американски щати Барак Обама не е бил нищо повече от едно „ момче за пердах на Русия “.

„ Хубаво ще бъде в случай че се разберем с президента Путин. Но в случай че това не се получи, то аз ще бъда неговият най-върл зложелател “, предизвести Тръмп.

След срещата в Хелзинки, след която Тръмп бе разгласен от медии за изменник, държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео означи, че по време на диалозите е бил реализиран прогрес по редица въпроси.

Посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов сподели през днешния ден, че Москва е подготвена да разиска вероятно посещаване на съветския президент Владимир Путин във Вашингтон след покана от американския президент, съобщи Асошиейтед прес.

Антонов съобщи, че Русия "винаги е отворена за сходни оферти ". "Ние сме подготвени за разисквания по този въпрос ", сподели той. Посланикът обаче означи, че от Кремъл зависи да отговори публично. Засега съветското държавно управление не е коментирало вчерашното предложение на Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР